Cedevita Olimpija sprema ogroman novac za ulazak u Evroligu, ima li Partizan odgovor?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2019.
11:23
Izvor: Sportske.net, germanijak.hr

Posle jučerašnjeg plasmana Albe u Evroligu, sada sve veći broj klubova želi da se izbori za još jedno upražnjeno mesto, putem specijalne pozivnice.

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Uspeh Albe je svakako dobra vest za sve klubove koji se nadaju pozivu iz Evrolige, a jedan od favorita za dobijanje pozivnice je i naš najtrofejniji košarkaški klub Partizan.

To ističu i strani mediji, ali ima određenih razlika oko toga ko je sada glavni konkurent Partizanu za ulazak u evropsku elitu.

Da li je to neki od ruskih klubova (Lokomotiva, Zenit, Uniks), podgorička Budućnost, litvanski Ritas, ili možda novoformirani klub iz Ljubljane, Cedevita Olimpija.

Nove informacije o potencijalnom finansijskom gigantu u regionu stižu danas iz hrvatskih medija, pa tako portal ''Germanijak'' otkriva da su čelni ljudi Cedevite Olimpije, pre svega ''Atlantik Grupa'' koja stoji iza ovog projekta, veoma zainteresovani da pronađu put do ulaska u Evroligu.

Pomenuti izvor navodi da su ''pregovori su u toku'', kao i da je ''okvirna cena sponzorstva za specijalnu pozivnicu koju ULEB traži - osam miliona evra''.

Za naše uslove veliki novac, ako to bude presudno, pitanje je kakve će Partizanove šanse biti, ali crno-beli imaju nešto što mnogi drugi pomenuti klubovi nemaju, a to je duga i trofejna tradicija, veliku podršku navijača, ali i tim koji polako raste iz sezone u sezonu i naredne bi već trebalo da bude na evroligaškom nivou.

S druge strane, Cedevita Olimpija je tim u nastajanju, mnogo tu još ima neizvesnosti oko toga kako će oni izgledati u novoj sezoni, pa se i u pomenutom tekstu procenjuje da je realnije da Cedevita Olimpija u pravi napad na Evroligu krene tek sledećeg leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Monday, 10.06.2019
17:40

KKP sigurno nece EL.Ne zanosite se i ne zamajavajte.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 10.06.2019
15:08

Sto se para tice, Tedeski godinama baca milione, u sred sezone promeni 5 igraca glavnih...Tako da me ne bi cudilo.

avatar
bagra
Monday, 10.06.2019
14:29

Tako se i Olimpija spremala za skoro zavrsenu sezonu, pa su ispali iz lige.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
12:35

KK Zmajovita, napitak sa ukusom limuna.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
13:16

A moze i Zmajevita.

avatar
biTan
Monday, 10.06.2019
12:05

Staaa ?! 8 miliona evra za pozivnicu,o moj Boze !!! Pa samo lud bi dao tolike novce,ajde razumem ove klubove tipa Darusafaka,Uniks,to su klubovi jakih firmi i za njih 8 miliona je kao za nase klubove nekih 200,300 hiljada evra,recimo Olimpia Armani od svih sponzora dobija 12 miliona,dok nasi klunovi od svih sponzora daj boze i milion.. e sada da se vratim na temu,zasto bi Partizan ili Cedevita Olimpia fali 8miliona za specijalnu pozivnicu ?! Zar nije bolja racunica da 5 miliona,ne 8m,uloze u tim,recimo Partizam vec ima trenera i 2,3 ekstra igraca,sa dodatnih 5m bi napravili tim kojim bi napali ABA ligu i evrokup,siguran sam da bi sa tim novcem osvojili evrokup i izborili evroligu sledece godine..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
12:35

Nije za pozivnicu nego za budzet, toliko treba da nam bude zagarantovan:-D

avatar
petar000
Monday, 10.06.2019
14:15

A onda bi nam sledece godine opet trebalo osam miliona. Osam miliona budzet je uslov da bi mogao da igras EL, a ne da bi imao pozivnicu. Toliko o pricama kako su budzeti nekih timova 3, 3 i po miliona.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
13:46