Cedevita Olimpija ima ambiciju za ovu sezonu - da makar jednom napuni halu

Autor: Pavle Knežević
petak 04.10.2019.
22:28
Izvor: Sportske.net

Nije se Rimac zaletao posle ubedljive pobede nad Megom.

ABA liga/Mornar/Media Pro
ABA liga/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Cedevita Olimpija je ubedljivo počela ABA ligu, sigurnom pobedom protiv Mege Bemaks. Slaven Rimac je posle ubedljive pobede izneo skromne i malo duhovite ambicije svog tima - da ove sezone makar jednom napuni halu Stožice.

"Iza nas je naporan period, od prošlog petka ovo nam j peta utakmica. Stvarno sam zadovoljan. Mega je uvek neugodan protivnik, ove godine ima nešto malo mlađu ekipu nego pređašnjih, pa su se osetili nervoza i neiskustvo je isplivalo. Nešto slično se nama desilo protiv Darušafake, hteli smo da se pokažemo u prvoj utakmici na domaćem terenu.

Iskoristili smo ponuđeno. Bili smo tokom cele utakmice u laganom vođstvu, a kasnije i ozbiljnom. Mega igra brzo i čak i kada bi napravili male brejkove, Kodi Miler i Marko Simonović su bili odlični večeras", rekao je Rimac.

Cedevita je ranije imala šampionske ambicije, kakve su ove sezone vaše ambicije?

"Jedina ambicija je da napunimo Stožice ove sezone. Neće biti lako, ali sigurno će pobede i kvalitetne igre pomoći u tome", odgovorio je Rimac.

Cedevita Olimpija igra u dve hale - malom Tivoliju i velikim Stožicama. Trener je posle nastavio u ozbiljnijem tonu.

"Kada se napravi nova ekipa, teško je očekivati neki rezultat. Ako se okrenemo i prvenstvu Primorska tri godine napreduje i privukla je kvalitetne slovenačke igrače, koje mi nismo uspeli ove sezone. Čeka nas zahtevna sezona. Sam kvalitet će odrediti šta će biti sa nama u ABA ligi i Evrokupu. Drago mi je da smo prošli Megu neokrznuti, mnogo klubova će pasti ovde", rekao je Rimac.

Da li je tim kompletiran ili je to - to?

"To je to. Stvarno nije bilo lako sastaviti ekipu, jer smo praktično kretali od početka i bilo je mnogo ugovora koji su potpisani. Mislim da smo napravili dobar tim, momci rade dobro. Videlo se i ranije da još nismo tim, da ne dišemo kao jedan, ali to su neke stvari na kojima radimo. Nekad i igračima to nije lako prihvatiti jer svako ima svoj ego i grabi svoje, ali mi kao treneri moramo raditi sa tim", rekao je Rimac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke