Cedevita Olimpija će imati i svoj razvojni klub - Šta mislite, gde će se takmičiti?

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.06.2019.
19:36
Izvor: Sportske.net, index.hr

Novi plan Tedeskija, neće se zaustaviti na fuziji sa Olimpijom.

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/MO

Povezane vesti

Košarkaška vest dana u regionu je ozvaničenje fuzije Cedevite i Olimpije u klub koji će ubuduće igrati u Ljubljani, pa je tako Slovenija dobila svog predstavnika u ABA ligi, iako je Olimpija na kraju minule sezone ispala, a Hrvati su neočekivano ostali bez jednog svog predstavnika.

Videćemo da li će i na koji način Hrvatski košarkaški savez reagovati na ovaj potez prvog čoveka Cedevite Emila Tedeskija, koji međutim, ipak ne želi da se potpuno preseli iz Zagreba.

Naime, hrvatski mediji danas navode da će Cedevita Olimpija imati i svoj razvojni klub, koji će se zvati Cedevita Junior i čije će sedište ostati u Zagrebu. Plan je da ta ekipa nastupa, možda već od sledeće sezone u elitnom rangu takmičenja u Hrvatskoj, a kasnije, ko zna, možda doguraju i do regionalne lige.

Ipak, postoji i mogućnost da najpre krenu iz najnižeg ranga, ukoliko propisi tako nalažu, a predsednik Stručnog saveta HKS Dino Rađa priznaje da se u tim pravnim zavrzlamama ne snazali baš najbolje.

''Nisam pravnik i stvarno ne znam što napraviti po ovom pitanju. Ovakva situacija nikad se nije dogodila kod nas. U NBA ligi je tako nešto normalno. Gazda kluba, kad shvati da u nekom drugom gradu može imati bolje uslove, preseli franšizu, ali ni tamo se to ne može dogoditi bez pristanka klubova.

Poenta je da ne bismo, ako je nešto u interesu hrvatske košarke, trebali robovati papirima i pravilnicima. Trebali bismo biti fleksibilniji. No, nisam ja predsednik Saveza'', konstatovao je Rađa, a prenosi ''Index''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Tuesday, 04.06.2019
21:15

Nije mi jasno zašto nije odabran Split, već Ljubljana. Ili Šibenik, Zadar.