Cedevita je imala problema, ali Alonso nije nezadovoljan

Autor: Pavle Knežević
petak 21.09.2018.
20:26
Izvor: Sportske.net

Mada ima i reči kritike za svoj tim...

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Mučila se Cedevita, ali je na kraju pobedila Zadar i plasirale se u polufinale Superkupa ABA u Laktašima. Uprkos tome, trener jednog od favorita za titulu, Sito Alonso nije bio nezadovoljan.

"Čestitam Zadru, odigrali su dobru utakmicu. Verovali su čak i kada su zaostajali 12 ili 10 razlike, vratili su se zahvaljujući pre svega dobrom timskom duhu. Imamo problem kada dođemo do dvocifrene prednosti, kada je utakmica komforna i kada se čini da ćemo dobiti.

Ne koristimo neke detalje koje moramo koristiti na ovom nivou igre. Čestitao bih Perkoviću, bio je ključan u finišu utakmice. Uneo je u ekipu duh i energiju koja je bila neophodna u situaciji kada se lomila utakmica
", rekao je Alonso.

Cedevita je pobedila 85:77, iako je Zadar vodio na početku poslednje četvrtine. Ipak, trener Zagrepčana vidi dobre stvari u meču.

"Dosta je pozitivnih stvari. Da bismo bili dobar tim, moramo da izgradimo naš mentalitet. Moramo držati nivo ozbiljnosti u odbrani kada imamo dvocifrenu razliku, tada moramo da budemo agresivni", rekao je Alonso.

Zadar je imao šansu, ali su ga izgubljene lopte i loš skok u odbrani koštali poraza, sa čime se slaže i njegov trener Aleš Pipan.

"Čestitam Cedeviti na pobedi. Mi smo večeras imali šansu da iznenadimo favorita. Previše izgubljenih lopti i slab skok u odbrani su glavne stvari koje su presudile večeras. Moji momci su dali sve od sebe.

Bili smo oslabljeni neigranjem Litla i Brzoje, pa je već kratka klupa bila još kraća večeras. U toj rotaciji, momci su dali sve od sebe, video sam nekih dobrih stvari i imamo na čemu da radimo u poslednjoj sedmici pred start ABA lige
", rekao je Pipan.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke