Cedevita i Mršić produžili saradnju

Autor: Beta Beta
sreda 02.03.2016.
19:49
Izvor: Beta

Košarkaški klub Cedevita produžila je ugovor sa trenerom Veljkom Mršićem za još tri godine, saopštio je danas zagrebački klub.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Cedevita je ove sezone osvojila Kup Krešimira Ćosića, treći uzastopno i četvrti ukupno. Ekipa je dvostruki uzastopni šampion Hrvatske, a ove sezone se plasirala u Top 16 Evrolige.

Ekipa je u ponedeljak poražena od Partizana i pala je na treće mesto tabele pred početak plej-ofa, ali je uprava kluba ipak jako zadovoljna njegovim radom.Direktor Cedevite Davor Užbinec rekao je da je uprava "prepoznala" Mršića kao trenera za dugogodišnji zajednički projekat.

"Na početku sezone smo Mršiću dali u ruke prvu ekipu, a pošto smo više nego zadovoljni njegovim rezultatima, odnosom prema ekipi i klubu, odlučili smo da mu ponudimo produženje ugovora. Mi smo ga prepoznali kao trenera za dugogodišnji zajednički projekat. Rezultati koje smo postigli ove godine, pune dvorane i uvodjenje mladjih igrača je ono što smo mi kao uprava hteli", rekao je Užbinec.

Mršićev trenuti ugovor ističe na kraju sezone, ali trenerov ugovor sada je produžen za još tri godine.

"Siguran sam da je ta odluka i više nego dobra i ispravna i nadam se da će nam pomoći da nastavimo s rezultatima kakve smo imali dosad", rekao je direktor Cedevite.

Trener Mršić je rekao da mu je jako drago što je produžena saradnja.

"Drago mi je što nastavljam da radim u stabilnom klubu, u kome nemam nikakvih problema van parketa. Ono što je najvažnije za poboljšanje igre je da se jedan duži period ima uvid u ekipu i igrače kako bi napredovali iz godine u godinu i nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je Mršić.

Cedevita će u plej-ofu Jadranske lige igrati protiv aktuelnog šampiona, kao i šampiona Srbije Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke