Cedevita dovodi prekaljenog NBA igrača!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.08.2016.
12:51
Izvor: Sportske.net

Kako specijalizovani košarkaški sajt "Sportando" prenosi, zagrebačka ekipa bi uskoro mogla da bude jača za iskusnog plejmejkera.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette

Povezane vesti

Prema navodima italijanskog portala, Cedevita je na pragu angažovanja američkog kreatora igre Sebastijana Telfera!

Ovaj 31-godišnji košarkaš je draftovan kao 13. pik prve runde još 2004. godine od strane Portland Trejl Blejzersa.

Za ovu franšizu je igrao dve godine, a onda je prešao u Boston Seltikse.

Potom je igrao i za Minesotu, El Ej Kliperse, Klivlenda Kavse, Finiks Sanse, Toronto Reptorse i Oklahomu, a dve sezone je proveo i u kineskoj CBA ligi u redovima Tjanđin Ronganga i Ksinđiang Flajinng Tajgersa.

Poslednjih godinu dana nije imao angažman a sada je spreman da se oproba i na "Starom kontinetnu".

On je naime važio za "metu" italijanskog Kantua, ali se Cedevita umešala i sada su prvi favoriti za njegov potpis.

Iskusni košarkaš je poznato i po incidentu iz 2007. godine, kada je vozio bez vozačke dozvole a pritom je u automobilu imao i napunjen pištolj.

Odigrao je 564 utakmice u najjačoj ligi na svetu, a u proseku je beležio 7,4 poena i 3,5 asistencije po meču.



Podsetimo u Cedevitu su dosada stgli Marko Ramljak, Roko Rogić, Filip Bundović, Dejvid Stokton, Skoti Hopson, Filip Krušlin, Mirza Begić, Duje Dukan, Ivan Vučić i Markus Lončar.

Zagrebačka ekipa će se pored ABA lige takmičiti i u Evrokupu u narednoj sezoni, smeštana je u grupu A sa Nižnjm Novgorodom, Gran Kanarijom i Lijetkabelisom, a dva poslednja takmičara u ovoj grupi će biti naknadno dodeljena, kako su Stelmet Zjelona Gora i AEK odustali od ovog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 28.08.2016
14:03

Njih KSH nije suspendovao ili im zabranio da registruju igrače kao nas KSS?

avatar
Paul George
Sunday, 28.08.2016
13:27

Bojim se da su Hrvati prvi favoriti za osvajanje Aba lige.Zvezdini potezi su nejasni do kraja.Radonjic bi Rakicevica kao back up Jovicu....Smesno.Dok je Cedevita napravila bas ozbiljan tim.Top 4 sigurno ce biti Partizan,Zvezda,Cedevita i Buducnost.

avatar
Bomb@$
Sunday, 28.08.2016
16:13

Zna li se jos sta oko pojacanja Zvezde.. Svi nesto dovode, samo Zvezda ostala na Kuzmicu i Jankisu

avatar
Paul George
Monday, 29.08.2016
21:15

Zvezdi svaki sponzor duguje,pomoc drzave je slaba,plus Zvezda duguje igracima,plej ce doci u toku sezone,trazi se prvi centar.Prioritet je to.

avatar
Bomb@$
Sunday, 28.08.2016
23:36

Hvala na informacijama :)

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 28.08.2016
19:48

Navodno telekom i Fener duguju Zvezdi , prica se da Telekom duguje vise od milion evra a Fener 2 rate za Kalinu od po 350 hiljada. Kazu da zato i Zvezda duguje Mekelu i Tomsonu pa i Djenki za prosli mandata (oko 100 hiljada) pa dok to ne regulisu ni Djenka nece da dodje u BG. Ipak on ce doci na kraju ali samo zato sto nema drugih ponuda iz El a ovde ce odigrati 30 utakmica. Od pojacanja zna se da zbog para nisu dovedeni Zagorac i Milutinov a u narednih par dana treba konacno da se potpise centar , uz njega vrv jedna cetvorka i mozda jedan bekap Jovicu sve zavisi koliko para potrose na ova 2 igraca. Pominje se taj Rakicevic na pleju ali mislim da on i nije plej s obzirom na visinu (204) i kontrolu lopte. Domaceg pleja nemamo sem Rebica pa mozda on i Djenka budu zamene Jovicu. Na cetvorci se najvise pominje Rajan Keli iz razvojne lige kao i Kvin Kuk ali videcemo.