Čas košarke "profesora" Bjelice, raspametio i Divca i trenera! Konačno, pravi Teo, Melo Entoni još oseća posledice!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 27.10.2018.
08:41
Izvor: Sportske.net

Bjelica izjednačio rekord karijere, Miloš Teodosić iskoristio šansu u iznenađujućoj pobedi Klipersa. Dončić odličan, četvrtina iz snova za Duranta i šampione u hramu košarke...

twitter.com/SacramentoKings
twitter.com/SacramentoKings

Povezane vesti

Fantastična partija Nemanje Bjelice. "Profesor" je držao čak protiv Vašingtona sa 26 poena i 12 skokova, dodao je i 3 asistencije, u trećoj pobedi Kingsa, na 50% su uspešnosti, što, da se ne lažemo, niko nije očekivao.

Srbin je pogodio šest trojki, izjednačio rekord karijere u NBA ligi, polovinu od toga u poslednjoj četvrtini, kada je odradio i ključnu odbranu i blokadu na Džonu Volu, na kraju su D'Aron Foks koji je sve vreme ohrabrivao Bjelicu da šutira rešili pitanje pobednika.

Sakramento je napravio 19 grešaka, ali je Vašington izgubio dve lopte više. Bjelica je naterao svog čelnika Divca da se hvata za glavu, a i kouč Džorger mu je pokazao šta misli o njegovoj igri...

Miloš Teodosić je konačno dobio šansu, ubacio 8 poena, uz samo jedan promašaj, imao 7 skokova i 5 asistencija. Klipersi su produbili krizu Hjustona, naneli Roketsima četvrti poraz u pet mečeva sezone. Pogađali su iz svih pozicija, rezervista Harel je ubacio 30 poena, Lu Vilijams dodao 23 sa klupe, pa su praktično rezerve iznele sav teret trijumfa.

Teo je inače napravio potez večeri, asistenciju kroz noge Mela Entonija, za zakucavanje Montrezi Harela, jasno da klasa ne bledi, a njegova vizija igre se odmah osetila, Klipersi su delovali mnogo moćnije u napadu...



Marjanović je odigrao nešto više od 4 minuta, ubacio 3 poena i imao isto toliko skokova.

Milvoki je rasturio Minesotu na severu, Adetokumbo je ubacio 15 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija, domaćin sa očajnim Batlerom (4 poena) zaleđen na -30. Milvoki je izjednačio najbolji start u istoriji, a novi kouč Budenholcer insistira na trojkama. Od tima koji je teško pogađao otvorene šuteve, stigli su do 19 trojki sinoć. Vulvsi su promašili prvih 11 šuteva, ponovo su se aplauzi Batleru pretvorili u zvižduke. "Vukovi" su drugi meč bili bez Viginsa, ali teško da bi bilo šta promenio.

Pelikansi su savladali Netse, nije bilo lako, Entoni Dejvis je dominirao u reketu sa 18 poena, 14 skokova i 5 blokada. DžejRu Holidej je ubacio 26, Džulijus Rendl 14...

Toronto je dobio Dalas, još jedna dobra partija Luke Dončića nije pomogla, 22 poena, 5 skokova, 4 asistencije za Slovenca, ali su Kanađani prejaki. Leonard i Lovri su iskombinovali 41 poen i 17 asistencija, Reptorsi su stegli odbranu u finišu, spustili Mavse na 18 poena u poslednjoj četvrtini, pa je kvalitet presudio.

Voriorsi su rasturili Nikse u finišu, Durant je ubacio 41 poen, imao 9 skokova i 5 asistencija. Duranta je publika pozdravila aplauzom, nadaju se da bi mogao narednog leta da stigne u Medison Skver Garden. Inače, Njujork je vodio na kraju treće četvrtine, ali je poslednju izgubio sa ne neverovatnih 47:16, Durant je sipao sa svih pozicija, pogodio 10 od 13 šuteva, tu pomoći nema. Nakon startne pobede protiv Atlante, Niksi su nanizali pet poraza, ali je to očekivano.

Očekivano gube i Bulsi, Zak Lavin je ubacio 20 poena, njegov tim primio 45 koševa u drugoj četvrtini, tada je sve bilo gotovo, posle odmora je Šarlot overio trijumf. Kemba Voker ne staje, 30 poena, 7 asistencija, 6 skokova, igra sezonu karijere, vuče Hornetse na svojim leđima, oni su na 50%, ovo im je treća pobeda u sezoni. Čak osmorica igrača bila su dvocifrena, Toni Parker je uz 18 poena imao i 8 asistencija.

Rezultati:

Sakramento - Vašington 116:112
Minesota - Milvoki 95:125
Hjuston - Los Anđeles Klipersi 113:133
Nju Orleans - Bruklin 117:115
Toronto - Dalas 116:107
Njujork - Golden Stejt 100:128
Šarlot - Čikago 135:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stepa78
Saturday, 27.10.2018
09:13

sta ima da raspameti ,kad je smrsao bar 10 kila u odnosu na proslu godinu isad igra kako zna

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 27.10.2018
09:12