Čarobni Bredli Bil srušio Džabara, konačno se čuje "grmljavina"!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 06.12.2017.
09:02
Izvor: Sportske.net

Junak večeri bek Vašingtona koji je postavio lični i istorijski rekord, Oklahoma dolazi na svoje. Sigurni Kanađani...

Beta/AP Photo/Nick Wass
Beta/AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Veče posle očajne partije u Juti, Vašington je naterao Portland da plati ceh. Bez Džona Vola, jasno sve je u rukama Bredlija Bila. Sjajni bek Vizarsa je brojao do 51 pa su gosti iz prestonice slavili u "Moda Centru" koji za razliku od nekih ranijih sezona više nije neosvojiva tvrđava.

Jasno, to je Bilov rekord karijere, pogodio je praktično sve, a ušao je u istoriju kao igrač koji je postigao najviše poena protiv Portlanda u Oregonu. Do sada su rekord delili Lu Hadson iz Atlante i Džabar 1972. kada je igrao za Milvoki. Sam Bil je posle meča rekao da od srednje škole gde je bio dominantan nije dao 50 poena u jednom meču. Momak iz Misurija je studirao na Floridi, ima sjajnu košarkašku biografiju, bio je treći pik drafta pre šest godina, ali ovo je njegovo veče karijere.




Domaćin je napravio 18 grešaka, 13 do poluvremena, držali su sepoenima Demijena Lilarda koji je stigao do 30 poena, igrajućipovređen. Nurkić se takođe povredio, ubacio je 15 poena i imao 9skokova, videćemo kolika ga pauza čeka.

Novi, sedmi tripl-dabl Rasela Vestbruka u sezoni, presudio je Juti.MVP je ubacio 34 poena, imao 14 asistencija i 13 skokova prekinuvšiseriju "Džezera". Stiven Adams igra odlično, Novozelanđanin jeubacio 20 poena, on u poslednje tri pobede Tandera postiže uproseku oko 22 poena, sada je bacio u senku "hajp" oko Džordža iEntonija. Pol Džordž je 11 od 21 poena dao u po9slednjoj četvrtini,Juta se dobro držala, Donovan Mičel je ubacio 31 poen, Džez jevodio na poluvremenu, ali u poslednjoj četvrtini smo videlipreokret. Juta je počela da promašuje, stala na 30% šuta uposlednjem periodu pa je pobeda ostala u Oklahomi.

Toronto je bio oprezan, nisu dozvolili da ih Sansi iznenade,DeRozan je ubacio 20 poena koliko i Lovri (uz 10 asistencija), nadrugoj strani posle magične večeri Devin Buker je promašivao,završio je sa 19 poena, većinu je dao sa penala. Podsetimo,najbolji igrač Sansa je utrpao Filadelfiji u nedelju uveče 46poena. Na kraju je uz pomoć saigrača otišao do svlačionice, izgledada se povredio, ali nije davao izjave posle meča.

I ovde smo videli istoriju, prvi put je Toronto uspeo da sprečiprotivnika da u jednom meču napravi ofanzivni skok...

Rezultati:

Portland - Vašington 92:106
Oklahoma - Juta 100:94
Toronto - Feniks 126:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke