Čanku nedostajala podrška u Partizanu, da li je moglo drukčije?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.06.2020.
12:23
Izvor: Sportske.net, Sportklub

Emotivno je reagovao posle neočekivanog poraza na domaćem terenu, ali nema razloga da se kaje.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nenad Čanak je još uvek mlad trener, ali ima čime da se pohvali u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Vodio je Partizan, klub za koji je nastupao i kao igrač i koji najviše voli, sa crno-belima u teškom periodu za klub je osvojio i Kup Radivoja Koraća. U jesen 2018. godine odlučio je da ode iz Partizana, posle čega je preuzeo ekipu litvanskog Lijetkabelisa i zaslužio dugoročno poverenje čelnika tog kluba.

I naredne sezone će voditi ekipu Lijetkabelisa, koja je u prekinutoj sezoni bila odmah iza tamošnjih velikana Žalgirisa i Ritasa, a u razgovoru za ''Sportklub'' prisetio se verovatno najteže večeri u karijeri, kada je odlučio na napusti Partizan posle neočekivanog poraza od Zadra.

''Ne znam da li sada ima smisla to da se komentariše. U tom momentu tako sam se osećao. Gubiš od ekipe koja ima 0-4, navijači ti skandiraju da treba da odeš i nisam imao dilemu koji je moj sledeći korak. Može da se diskutuje da li sam pogrešio ili ne, jednostavno uradio sam to srcem. I pre te utakmice sezona je bila dosta čudna.

Prvo smo otišli na turneju u Španiju za koju apsolutno nismo bili spremni, sa povređenim Sijom i bez Veličkovića. Poraženi smo od Barselone, Baskonije i Tenerifa sa po 30 poena razlike, što je u tom trentuku bilo realno, ali nikad nije prijatno kada Partizan izgubi na takav način'', objašnjava Čanak.
-
Baner 4 derbi

S tim u vezi, otkrio je i da nije osećao dovoljnu podršku kakvu je očekivao u Partizanu posle osvojenog Kupa Koraća.

''Da li grešim ili ne stvarno ne želim da izazivam polemike, ali nisam osetio pravu podršku u klubu. Utisak je da je svima laknulo kada sam otišao iz Partizana. U ovom trenutku to je završena priča za mene, iskustvo više. Ponosan sam na sebe što sam izašao jači iz svega toga i što nisam klonuo.

Imao sam sreće da dođem u jednu zdravu sredinu u kojoj sam skoro pune dve sezone i gde sam stekao respekt u košarkaškoj zemlji. Radim svoj posao najbolje što mogu bez pritiska sa strane i osećam se vrlo komforno. Svaka sezona je nova priča i videćemo šta će da bude. Treneri uvek imaju problem sa budžetom, želje su jedno, a ono što se nudi nešto sasvim drugo'', izjavio je Čanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 09.06.2020
13:03

U tom trenutku i sa igrackim kadrom koji je posedovao su pred njim postavljeni nerealni ciljevi.
Sa rukijima za evropsku kosarku Pejdz i Lendej, sa momcima koji su igrali prvu ozbiljnu sezonu Gegic i Ali Nikolic, sa povratnikom u ozbiljnu kosarku (dugo su ga mucile povrede) Zagorcem, sa ciljem da Vanja najzad igra onako kako se ocekuje, a da vratis Aranitovica u zivot, a da Pecarski napreduje,.. ti ga ganjas EL, a protiv sebe imas iskusne ekipe, sa igracima koji imaju ozbiljan CV, a plus i grupa u EK ti nije bila laka.