Čanka raduje samo jedna stvar, Guša hvali igrača koji je "prešao igricu"

Autor: Pavle Knežević
petak 16.02.2018.
21:33
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana rekao je da je zadovoljan samo jednom stvari. Guša hvali svog kapitena.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Jedina stvar kojom je Nenad Čanak zadovoljan posle utakmice sa Zlatiborom jeste plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

"Jedina dobra stvar večeras je plasman u polufinale i raspoređena minutaža igrača, što je i bio plan. Prvo poluvreme je bilo izuzetno sporo, Zlatibor nas je znalački uveo u svoj ritam. Apelovao sam sve vreme da ih ne podcenimo, ali u nekom 'klaj-klaj' ritmu razlika u kvalitetu i nije toliko velika. U drugom smo povećali energiju, istrčali kontranapade i mislim da je to falilo da se pokaže razlika u kvalitetu. Čestitam Zlatiboru i treneru Guši, siguran sam da će imati šta da kažu u Super ligi", rekao je Čanak.

Partizan je večeras pobedio 67:54 i tako izborio polufinale sa Megom Bemaks, koja je izbacila Dinamik. Crno-beli su pre dve nedelje u ABA ligi ubedljivo pobedili svog sutrašnjeg rivala.

"Igramo protiv Mege, koja sigurno ima određeni kvaltiet. Ne sme da nas zavara nedavna utakmica u ABA ligi, siguran sam da su i tu krili neke adute. Poznavajući Milojevića, sigurno će motivisati ekipu, mada, igra se polufinale kupa, ekstra motivacija i ne treba. Sigurno ćemo morati dati sto odsto svojih mogućnosti", rekao je Čanak.

Vanja Guša nije imao razloga za nezadovoljstvo.

"Čestitke Partianu na pobedi. Nadam se da, obično kada vas neko pobedi, poželite mu da ide do kraja, da manje boli. Ja sam danas nezadovoljan jedino trećom četvrtinom, ali tu je Partizan pokazao kvalitet u defanzivi. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, bilo bi neskromno da kažem da sam nezadovoljan ovim porazom posle velikog Partizana, ali neka ostane zabeleženo da smo dobili dve četvrtine protiv Partizana i neka to bude podstrek za budućnost", rekao je Guša.

Kapiten Zlatibora Ivan Tmušić dobio je pre početka utakmice posebno priznanje KSS-a, a Guša je morao da ga pohvali i posle meča.

"Ivan je 'prešao igricu', što kažu klinci. Igrao je drugu srpsku ligu, prvu srpsku, prvu B, KLS i došao do finala kupa. Mislim da je to podvig, klinci bi trebalo da znaju u malim mestima, da ako ste vredni možete da idete u viši rang i onda ako ponovo budete vredni, možete u još viši. Mislim da nema igrača u Srbiji koji je prešao takav put. Ne znam da li je to Milenko Topić možda uradio", rekao je Guša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slobo Krstovic
Saturday, 17.02.2018
00:25

Ima jos lokalaca koji su presli igricu i koji su ostavili trag u domacoj kosarci. Kapite Crnokose i moj kum Milos Petronijevic, Srpska, Druga, Ib, KLS, finale kupa!

avatar
Milos Peki
Saturday, 17.02.2018
00:07

Slazem se sa većinom ovoga sto je rekao gospodin Vanja, narocito da mlade sportiste i decu treba motivisati bas ovakvim uspesima..iza svakog uspeha stoji trud,talenat i predan rad. Jedino sto treba istaći da postoji jos igrača u Srbiji koji su prešli sličan ili isti put kao Tmušić. Ja lično prešao "igricu" :) Miloš Petronijević, K.K.Crnokosa,Kosjerić.