Čanak zaređao sa porazima u Litvaniji, a tek sledi najteži rival...

Autor: Darko Mitrović
subota 05.01.2019.
22:26
Izvor: Sportske.net

Srpski stručnjak je dobro počeo u novom klubu, ali sada je usledio krizni period.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Doskorašnji trener Partizana Nenad Čanak je, kao što znate, karijeru nastavio u litvanskom Lijetkabelisu, gde je odmah počeo da beleži vrlo dobre rezultate, ali kako sezona odmiče utisak je da je forma njegovog tima u sve ozbiljnijem padu.

Naime, Lijetkabelis je vezao dva uzastopna poraza u FIBA Ligi šampiona, a uporedo s tim, večeras je pretrpeo i treći uzastopni poraz u litvanskoj LKL ligi.

Tim Nenada Čanka je imao ulogu favorita na svom terenu, u duelu sa Skajkopom i u najvećem delu meča Lijetkabelis je i imao vođstvo, ali je onda usledila katastrofalna poslednja četvrtina domaćih (16:29), što su gosti iskoristili i na kraju slavili sa 81:73.

Džamar Vilson sa 21 i Žiga Dimec sa 12 poena bili su bolji od ostalih u Lijetkabelisu, a pobedničku ekipu predvodio je 39-godišnji veteran i dugogodišnji reprezentativac Litvanije Darijuš Lavrinovič sa 14 poena.

Posle 17 kola, Lijetkabelis je na četvrtom mestu sa učinkom 10-7, a Skajkop je na osmoj poziciji sa skorom 6-11.

U sledećem kolu ekipa Nenada Čanka će na megdan najtežem rivalu, evroligaškoj ekipi Žalgirisa koja je ubedljivo prva u LKL ligi sa 15 pobeda iz 16 mečeva.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke