Čanak već oduševljen "sjajnim pojačanjem", a šta kaže za Pejdža, Zagorca, Nikolića?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 29.09.2018.
11:08
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana govorio o novim pojačanjima pred utakmicu protiv Cedevite.

Beta/Sasa Djordjevic/DS
Beta/Sasa Djordjevic/DS

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da Cedevita igrabrzu košarku, sa puno trčanja i ritma, i da crno-beli u današnjemmeču moraju da odgovore na isti način.

"Po onome što smo videli (na ABA Super kupu), Cedevita igra brzu košarku, popunjena je na svim pozicijama, ima dva američka plejmejkera, dosta španskog šmeka, puno trčanja i ritma u igri", rekao je Čanak novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana danas u Zagrebu utakmicom protiv Cedevite počinju novu sezonu u ABA ligi.

"Moramo da im odgovorimo energijom, kao što smo igrali protiv Budućnosti, da istrčimo najmanje istim intenzitetom kao oni, ako ne bolje. Da ispunimo te osnovne standarde. Ako i izgubimo, da to bude zbog taktičkih stvari, a ne jer su nas iznenadili trčanjem ili zato što nismo mogli da zagradimo njihov ofanzivni skok", rekao je Čanak.

Govoreći o predstojećoj sezoni, Čanak je istakao da je prvi cilj Partizana plasman u plej-of ABA lige.

"Partizan jeste tim koji se bori za trofeje, a da bi se borio za trofej u ABA ligi mora da udje medju četiri. U ovom momentu cilj Partizana je plej-of, a kad udjemo u plej-of pričaćemo dalje", rekao je Čanak.

Trener Partizana je istakao da očekuje da će nova sezona u regionalnom takmičenju biti mnogo zanimljivija od prošle.

"Zvezda je, i pored toga što ne igra Evroligu, napravila još konkretniji, još takmičarskiji tim. Budućnost se naravno pojačala zbog obaveza u Evroligi, Cedevita pokušava da napravi iskorak s trenerom koji nije sa ovih prostora... Da li će liga biti kvalitetnija? Treba videti koji igrači su otišli, koji su došli u ligu, ali sigurno je da će biti mnogo zanimljivija", rekao je Čanak.

Crno-beli su na ABA Super kupu u Laktašima, koji je bio uvod u novu sezonu, odigrali dva sjajna meča, a od Budućnosti su izgubili posle produžetka.

"Koliko god da je u Španiji bilo rezultatski loše, ekipa je postala još ujedinjenija i kompaktnija. Kao što kaže poslovica, ono što te ne ubije, to te ojača. Tako smo mi izašli iz te turneje i to je rezultiralo jako dobrim nastupom u Laktašima - sa mnogo energije, sa dobrom hemijom u ekipi. Kad to imaš, onda dolaze na red stvari koje se mogu ispraviti", rekao je Čanak.

Od pojačanja koja su ovog leta stigla u Partizan, Rade Zagorac i Džok Lendejl su dobro preuzeli svoje uloge, dok se Markus Pejdž još "traži".

"Pejdž je momak koji još traži sebe, ali poseduje izvanredan kvalitet... Nemamo nijednu sumnju da će biti pravi onda kada nam to bude trebalo. Pre svega je pozitivna osoba, kojoj je tim na prvom mestu, pa tek onda on. Znamo svi da je to retkost kod američkih igrača", rekao je Čanak.

Lendejl je, po rečima Čanka, već pokazao da će biti sjajno pojačanje.

"Australijanac sa izuzetnim radnim navikama, timski igrač, ne pravi pitanje oko uloge, da li počinje utakmicu ili ne, apsolutno mu nije bitno", rekao je trener Partizana.

Govoreći o Zagorcu, Čanak je naveo da je on mnogo sazreo kao osoba.

"Prošao je sve i svašta, neke stvari su mu se desile mnogo brže nego što bi trebalo. Što se tiče samog terena, godinu dana faktički nije igrao, svi smo znali da mu treba neko vreme, ali je u poslednjim utakmicama pokazao da je igrač koji ima kreaciju na pozicijama tri i četiri i da će biti jako bitan za igru Partizana. On generalno dobro odgovara na situaciju kada je bitan i kada ima odgovornost", rekao je Čanak.

Čanak je, na kraju, govorio i o Alekseju Nikoliću.

"Drugačiji je tip igrača od Pejdža, fizički jači, defanzivno mnogo bolji od Pejdža i smatram da su njih dvojica idealna kombinacija na poziciji plejmejkera... Problem je možda što do sada nije imao ovoliku minutažu na ovom nivou, ali sigurno će mu se rad na treninzima vratiti kroz sezonu i sigurno je da će biti ljubimac 'grobara' što se tiče borbenosti i požrtvovanja", rekao je on.

Partizan će u Zagrebu igrati u istom sastavu kao i u Laktašima, odnosno bez kapitena Novice Veličkovića i Bandže Sija.

Upitan da li je Partizan "pokriven" na svim pozicijama, Čanak je naveo da nije bez Sija i Veličkovića.

"Sigurno nam fali igrač na poziciji četiri. Za sada to pokrivaju Gavrilović i Pecarski. Kada se ova dvojica vrate moći ću da dam odredjeniji odgovor. Sada nismo pokriveni na svim pozicijama", rekao je Čanak.

Utakmica Cedevita - Partizan igra se večeras od 20.00 u Zagrebu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dusko
Saturday, 29.09.2018
13:47

zaboravili ste da dolazi Janković na četvorku!

avatar
NikolaDzoni80
Saturday, 29.09.2018
12:03

Energiju koju su pokazali na Supercupu, da implementisu na utakmicama Aba lige mislim da bi imali dosta uspeha. Hrabri igra celog tima,to je pre svega tim... Mi trenutno nemamo igraca koji u rukama ima sigurnih 15-20 poena po mecu ali imamo tim koji ce da "GINE", skakacko smo dobro izgledali i velika energija. To treba da bude reper u igri Partizana. Sa Velickovicem i Sijem to ce biti nadam se dobar roster. Puno srece sa izbegavanje povreda u toku sezone i VELIKO SRCE donece nam nadam se uspeh. Srecno momci...