Čanak: "Utakmica protiv Mornara - još jedno finale"

Autor: Beta Beta
petak 22.12.2017.
14:37
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Mornara u ABA ligi još jedno finale za njegovu ekipu i dodao da se nada da će crno-beli nastupiti u kompletnijem sastavu.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

"Utakmica sa Mornarom je izuzetno bitna za nas. Ona dolazi posle nesrećnog poraza od Limoža gde smo imali i skraćenu rotaciju i veliku potrošnju. Nadam se da ćemo protiv Mornara biti u kompletnijem sastavu, da će i Novica (Veličković) i Strahinja (Gavrilović) pomoći sutra, očekujemo i da Vanja Marinković bude u sastavu", rekao je Čanak novinarima nakon otvaranja prodavnice Partizana u Beogradu.

Košarkaši Partizana dočekuju sutra Mornar iz Bara u utakmici 13. kola ABA lige.

Crno-beli su četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa po šest pobeda i poraza, dok je crnogorska ekipa deseta sa dva trijumfa manje.

"Mornar je izuzetno atipična ekipa sa dva izvanredna Amerikanca na spoljnim pozicijama, sa našim dojučerašnjim igračem Lukovićem na pet, takvih igrača je jako malo u ligi... Sutra je za nas, obzirom na situaciju na tabeli i naše stanje, još jedno finale", rekao je Čanak.

Kapiten crno-belih Novica Veličković složio se sa trenerom da je pred njegovom ekipom vrlo važna utakmica.

"Mornar je ekipa za respekt. U prvom delu smo doživeli poraz u poslednjim sekundama... To je ekipa koja nam je tada pokazala da zna da igra košarku, da igraju dosta brzo, imaju par igrača koji mogu da naprave razliku... Za nas jako bitna utakmica, svaka je finale. Mi definitvno ne smemo nikog da potcenimo nego da svaku utakmicu odigramo maksimalno", rekao je Veličković.

Strahinja Gavrilovic

Isto razmišlja i Strahinja Gavrilović.

"Za nas je svaka utakmica u predstojećem delu sezone izuzetno bitna, pogotovo u toj borbi za fajnal-for. Idemo da svaku utakmicu dobijemo", rekao je Gavrilović.

Utakmica izmedju Partizana i Mornara igra se sutra od 17.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke