Čanak: "U svakom slučaju bismo morali da pobedimo Zvezdu da ispunimo ambicije"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 27.05.2018.
12:29
Izvor: Sportske.net

Partizan je platio ceh jednoj lošoj četvrtini i sada u polufinalu igra sa Zvezdom, ali to ne menja šampionske ambicije.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da će njegov tim morati težim putem do finala, kao i da bi u svakom slučaju morao da pobedi Crvenu zvezdu da bi ispunio. U prvoj utakmici bez Sija.

"Znamo dobro kakav protivnik nas čeka u polufinalu, imali su odličnu sezonu u Evroligi i prvo mesto u ABA. Posle nekih rezultata u KLS su reagovali promenom trenera. To je ekipa koja kao i mi ima najviše ambicije i mislim da nema favorita. Obe ekipe s pravom gaje nadu da će se plasirati u finale.

Mi smo u Super ligi platili ceh jednoj katastrofalnoj četvrtini u Železniku. FMP je tada zasluženo pobedio, tako da ćemo mi sada težim putem do finala. U svakom slučaju bismo morali da pobedimo Zvezdu, da li u finalu ili polufinalu, da bismo došli do onoga što želimo
", rekao je Čanak.

Aleksandar Aranitović je trenirao u punom intenzitetu i biće sutra u timu, ali u njemu neće biti Bondže Sija. Kako se on oseća i šta njegovo neigranje menja u timu?

"Klinički je zdrav, u pitanju je samo osećaj bola. On ako nije igrački maksimalno spreman, nije to onda - to. Što se tiče promena, ne menja ništa u odnosu na ambiciju i želju. Da, bilo bi lakše, ali ne želim da pravim alibi priču oko izostanka Bandže. Protiv Mege smo loše otvorili, a onda pokazali kvalitet i karakter i od minus 12 došli do plus 17. Lakše je sa Bondžom, ali može i bez njega da se igra", rekao je Čanak.

Vi ste imali mesec i po dana da se odmorite i pripremite, oni su igrali u istom ritmu. Trener Zvezde Milenko Topić rekao je da ste vi u prednosti, šta vi mislite?

"To je sad...kako se gleda. Mi na to gledamo kao neki hendikep, a oni gledaju u hendikep zato što su u ritmu bili non-stop. Videćemo ko će imati prednost", rekao je trener.

Šta menja to što se igra na dve dobijene, a ne tri?

"Lakše je dobiti u dve utakmice, ali lakše je i izgubiti kad se igra na dve pobede. Svakako je u ovom momentu prva utakmica najvažnija. Kvalitet će ipak presuditi na kraju i nadam se da ćemo to biti mi", rekao je Čanak.

Trener misli i da to što je poslednji derbi odigran pre više od tri meseca daje dodatnu draž sutrašnjem duelu, a što se tiče prednosti domaćeg terena...

"Drugačije je kad se igraju dva derbija i u Super ligi, onda je manje tenzija, a sutra će motiv biti na ekstra nivou. A što se tiče domaćeg terena, sigurno da ima uticaja, ali bio sam u situacijima kada je to bilo kontrateg. Na kraju krajeva, svi igramo u istoj hali, 18 puta 25 metara, tako da to nije odlučujuće", rekao je Čanak.

Prva utakmica polufinala plej-ofa igra se sutra od 18 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke