Čanak: "Težak i bolan poraz. Ja sam odgovoran"

Autor: Pavle Knežević
subota 23.12.2017.
19:18
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana preuzeo je na sebe odgovornost posle poraza od Mornara.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak preuzeo je svu odgovornost za poraz od Mornara kod kuće, rekavši da je on glavni krivac za to.

"Izuzetno težak i bolan poraz za nas. Kad u jednoj utakmici primiš 91 poen za tri četvrtine – malo je reći sramotno. Trener ima najveću odgovornost kad sa plus 20 utakmica ode u minus. Dešavaju se stvari koje ne priliče da se dešavaju igračima Partizana. Potpuno nepotrebna nervoza, želja za košem više, a totalno zanemarivanje odbrambenih zadataka i dogovra koje smo imali.

Na meni je, nisam uspeo da iskontrolišem utakmicu. Nismo imali rešenja za Lukovića. Opet nam se desilo da protivnik dobro šutira za tri poena, što nije slučajno, nego je posledica naše loše odbrane. Teška situacija, daćemo sve od sebe da se skupimo, da ispravimo sve greške i pokažemo karakter. Sad idemo na put u Rusiju, a onda utakmica sa FMP-om, koja može umnogome da nam odredi ostatak sezone
", rekao je Čanak.

Mornar je večeras pobedio 98:93, iako je Partizan u dva navrata imao 21 poen prednosti, a u drugom i 15. Najviše problema crno-belima zadavao je Uroš Luković. Čanak je izveo svog jedinog centra Đoka Šalića, tako da je protivničkog centra na kraju čuvao krilo Strahinja Gavrilović.

"Šalić je imao poverenje, ali je šutnuo iz igre 3/10, ušao u nesigurnost i morao sam da reagujem. Pecarski ne može da se nosi sa Lukovićem. Vrlo dobro znamo da nam je potrebna petica, radimo na tome. Tržište nema baš mnogo igrača koji mogu da odgovore našim potrebama", rekao je Čanak.

Protvnički timovi često imaju odličan procenat za tri poena protiv Partizana. Otkud to?

"Problem je što smo izuzetno mekani na lopti, nemamo pritisak na loptu. Otvoreni šutevi su posledica 'pik en rola', gde mi insistiramo na jednoj vrsti odbrane, sa iskakanjem. Nije prošlo vremena da se to automatizuje. U svakoj odbrani ima mesta za napredak ekstra energijom. Nama to nedostaje. Kad je rezultat aktivan, to postoji. Kad kola krenu nizbrdo, mi krenemo da se vadimo napadom, umesto odbranom. Imali smo problem i ofanzivnog skoka", rekao je Čanak.

Novinari su primetili da se trener promenio, ali da se iste stvari dešavaju, tako da su pitali šefa struke da li je nešto i do igrača.

"Ja znam šta radimo na treninzima od kad sam došao, šta pokušavamo. To funkcioniše određeni period, a kad nešto što radiš na treningu ne funkcioniše na terenu, svakako je odgovornost trenera", rekao je Čanak.

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da klubovi imaju veoma dobre odnose, ali i da je verovao u pobedu i pre meča.

"Ovo je peta utakmica koju igramo i svaka je bila neizvesna do kraja. Večeras rekao sam i u najavi da dolazimo da probamo da pobedimo. Nisam to rekao iz hira, nego sam znao da možemo da odigramo, nikako potcenjujući Partizan, već verujući u nas i naše sampoouzdanje, koje stalno raste.

Izbacili smo ih iz ritma u drugom poluvremenu, a tim kome priđete pošto povede 20, uvek padne u samopouzdanju. Za nas ovo mnogo znači, mi smo mali klub, neuporediv sa Partizanom. Pobediti Partizan u Beogradu je nešto vrlo posebno za nas
", rekao je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peđa3
Sunday, 24.12.2017
19:24

Igrački kadar polu amaterski, čast izuzecima. Da dovedemo Greg Popovića , ista priča...

avatar
nemam pojma
Sunday, 24.12.2017
00:05

Ma gde je on kriv. Ekipa bez centra, odnosno sa najslabijom centarskom linijom u ABA ligi, pa čak i neke ekipe ABA 2 imaju bolje centre. Ne može ovako. Žao mi ova dva mlada i odlična amerikanca.

avatar
Doktor Trax
Saturday, 23.12.2017
21:22

Ocekivano,Muta najmanje kriv