Čanak: "Priča da u derbiju nema favorita je priča trenera koji u tom trenutku ima bolji tim i bolje rezultate"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 28.01.2018.
11:30
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana kaže da borba za plasman neće biti ni olakšavajući ni otežavajući faktor.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da vrlo dobro zna šta je derbi, a najavio je da će njegov tim da probati da uradi sve da "iznenadi" Crvenu zvezdu u "večitom" derbiju. Jasno je ko je favorit.

"Nemam ništa specijalno da dodam o derbiju, ta priča je ispričana mnogo puta. Utakmica osim svojih specifičnosti ima važnost i za plasman obe ekipe. Priča da derbi nema favorita je priča trenera koji u tom trenutku ima bolje igrače i rezultate. Probaćemo da pariramo Zvezdi, pre svega energijom i borbenošću", rekao je Čanak novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Partizan se bori za četvrto mesto, poslednje koje vodi u plej-of, a Zvezda za prvo. Oba tima imaju po pobedu manje od svojih direktnih konkurenata. Zvezda je u petak pobedila Olimpijakos u Evroligi, ali temo crveno-belih ne zavarava Čanka.

"Ne polažemo nade u neki njihov umor. Ovo je utakmica sa maksimalnom motivacijom. Znam iz ličnog iskustva da pobeda u derbiju popravlja mnogo toga, a poraz kvari mnoge dobre stvari urađene pre toga. Očekujem da odigramo maksimalno angažovano i borbeno i sa verom da možemo da iznenadimo Zvezdu", rekao je Čanak.

On je prošle godine vodio finale Kupa Radivoja Koraća pošto je tadašnji prvi trener Aleksandar Džikić bio bolestan, ali ovo mu je prvi derbi kao samostalnom treneru.

"Jako dobro znam šta je derbi iz igračkih dana, znam i psihologiju igrača u svlačionici. Nemam to iskustvo, ali uradiću sve što je u mojoj moći da ubedim igrače da, pre svega, odigramo na gornjoj granici borbenosti i angažovanosti i ispunimo ono šta smo se dogovorili u svlačionici", rekao je Čanak.

Mornar ima pobedu više i bolji međusobni skor. Ako sutra izgubite, da li je to kraj nadanja za plej-of.

"Ne mislim da je kraj. Kad si u Partizanu, moraš da se boriš do poslednje lopte, do poslednjeg minuta. Posle ove utakmice ima još četiri kola i naša obaveza je da svaku utakmicu do kraja probamo da pobedimo. Derbi je takva utakmica da tu nema tih faktora sa strane koji otežavaju ili olakšavaju. Sama utakmica je specifična. Navijačima je ta pobeda bitnija nego neke loše stvari, a poraz teže pada bez obzira na neke dobre stvari pre toga. Ta borba za plasman sigurno sutra neće biti ni otežavajući ni olakšavajući faktor sutra", rekao je Čanak.

Trener je kazao da Mihajlo Andrić "99 odsto" neće igrati, jer nije trenirao a ni danas neće trenirati. Osim toga, Čakarević i Tomić su duže vremena odsutni, dok je Đorđe Gagić imao virus i tek će večeras trenirati.

Partizan je odigrao prijateljsku utakmicu sa Proleterom iz Zrenjanina i tu je pobedio trojkom Kvamea Vona iz daljine. Čanak je bio jako ljut posle tog meča. Šta nije valjalo?

"Ništa nije bilo dobro. Sve što zamislite, bilo loše. Od motivacije, pre svega. Kad motivacija nije na potrebnom nivou, koncentracija i fokus nisu tu. Nismo uradili ništa od onoga zbog čega je ta utakmica bila zakazana", jasno je odgovorio Čanak.

Trener je imao kratak odgovor na pitanje kako rade i kako su se uklopile novajlije: "Odgovoriću vam sutra u 23".

U odsustvu Andrića, zamenik kapitena biće Vanja Marinković.

"Utakmica je važna i zbog krajnjeg plasmana u ABA ligi. Mi smo posle Cibone imali mnogo vremena da se spremimo za Zvezdu. Moraćemo da budemo na višem nivou da bismo došli u situaciju da slavimo pred njihovim navijačima", rekao je Marinković.

Razmene karata među klubovima neće biti, prema ranijem dogovoru, isto kao i kada je Partizan bio domaćin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Monday, 29.01.2018
16:28

A onaj koji kaže da ima favorita šta on poručuje...

avatar
bagra
Sunday, 28.01.2018
17:04

Kraj je bio kada si od mornara kuci ispustio 20 razlike.

avatar
babaroga
Sunday, 28.01.2018
16:31

Samo pokusava da bude fin, i Bericu je jasno da sanse ne postoje. Pa da li je trebalo da kaze da ce da igra trening utakmicu?