Čanak posle poraza otkrio koji dogovor nije ispoštovan

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.10.2018.
21:25
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Priznaje i da je mnogo energije njegova ekipa potrošila u ovom meču, hoće li se oporaviti do Valensije?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan je večerašnjom utakmicom protiv Mornara u Baru započeo seriju od tri vezana gostovanja, što u ABA ligi, što u Evrokupu.

Crno-beli večeras nisu bili uspešni, poraženi su rezultatom 97:94, a ono što ih sada čeka jeste još teže gostovanje Valensiji u Evrokupu, 17. oktobra od 20:45h.

Posle meča u Baru, trener Partizana Nenad Čanak je objasnio razloge poraza.

''Čestitam Mornaru na pobedi. Znali smo da će biti teška utakmica. U prvom poluvremenu smo mekanom igrom razigrali šutere Mornara. Poremetio nas je i Uroš Luković sa dve-tri rampe.

U drugom poluvremenu mnogo energije je potrošeno, ali u nekim situacijama pamet nije bila proporcionalna toj energiji. Prodate dve-tri lopte u čistim kontranapad situacijama, skinute neke važne lopte ispod našeg obruča i kad se na to nadoveže odličan šut domaćina, pogotovo Vranješa, čija je svaka trojka bila teža od teže, jednostavno, nismo mogli da izbegnemo poraz. 

Odlučio je Vranješ u penal završnici, dogovorili smo se bili da pazimo da on ne primi loptu, ali nismo uspeli'', istakao je Čanak.

Za trenera Mornara Mihaila Pavićevića večerašnji meč bio je posebno emotivan, pa mu je i pobeda utoliko draža.

''Ovu pobedu posvećujumo našem bratu od strica Peru Pavićeviću koji je bio i aktivan član našeg kluba. Za brata i mene ovo je bila jako teška utakmica. Igrači su mentalno bili spremniji od nas. Od sveg srca im se zahvaljujem na dve pobede koje su nam podarili u, za nas, teškom trenutku.

Rekao sam i pre utakmice da nećemo igrati pred domaćim navijačima, jer se zna koliko navijača Partizan ovde ima. Utoliko je ova pobjeda dragocjenija i dobija na težini.

Ostvarili smo je  protiv ekipe koja je u velikom naponu i koja je u Bar došla sa velikim ambicijama. Zahvaljujem se svim akterima meča, zbog ovoga se igra košarka. Moram biti presrećan'', zaključio je Pavićević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke