Čanak: "Ponavljali smo greške, okrećemo se mnogo bitnijem meču"

Autor: Pavle Knežević
utorak 19.12.2017.
22:09
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana zadovoljan prvim i nezadovoljan drugim poluvremenom.

Beta/ABA Liga/Partizan NIS/Ds
Beta/ABA Liga/Partizan NIS/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da su njegovi igrači ponavljali greške u večerašnjoj utakmici sa Limožom, kao da se tim sada okreće "mnogo važnijem" meču protiv Mornara u ABA ligi.

"Teška utakmica za nas u smislu velike potrošnje energije, a na kraju da se kaže za ništa. Utakmica će poslužiti kao neki trening za mnogo bitniju i mnogo važniju utakmicu protiv Mornara. Ponovile su se stvari kao protiv MZT-a: prvo poluvreme zadovoljavajuće, ispunjavali su se odbrambeni zahtevi.

U drugom smo pravili mnogo grešaka, mnogo iskakanja iz sistema, uzrokovanih skraćenom rotacijom i trenutnim fizičkim stanjem ekipe. Limož je pobodio bitne i teške šuteve u drugom opluvremenu, nisu promašili nijedno bacanje. Na kraju odlučila jedna lopta. Miler obično pogađa iz tih pozicija, ali sad je eto promašio. Idemo dalje, utakmica poslužila za mnogo bitniju utakmicu protiv Mornara", rekao je Čanak.

U kakvom sastavu ćete sačekati Mornar?

"Veličković je bio u stanju da igra ovu utakmicu, ali mi je mnogo bitnija ona u subotu. Očekujem ga u ekipi. Vanja je na zagrevanju osetio bol i procenili smo da je bolje da pauzira. Moja ideja je bila da odigra pet-šest minuta danas, da uđe u ritam s loptom, da bi bio spremniji za Mornar, ali na kraju smo odlučili da je preveliki rizik. Njih dvojicu očekujem u kombinaciji za tim. Ostali su u autu za duže vreme", rekao je Čanak.

Trener Limoža Kajl Miling slično je video meč.

"Ovo je za nas bila drugačija utakmica nego sve ove sezone. Nismo imali za šta da igramo, već smo bili kvalifikovani, ali je tenzija bila velika. Igrači su bili malo umorni, ovo im je bila sedma utakmica u decembru. Nismo se predavali i kad smo gubili 10-12. U drugom poluvremenu smo pojačali tempo, ušli u ritam i sustigli protivnika", rekao je Miling.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Wednesday, 20.12.2017
17:25

Pa, Muta je izgleda kolateralna steta cele situacije, ne vidim nikakvu razliku, pa valjda niste zaboravili tekmu Partizan Mega preko sto poena, ali isto primljenih preko devedeset, onda Limoz nista nesto posebno ponovo preko sto poena prima. Ne znam, mozda je trebalo kao neka promena da bude da dodju rezultati ali....?! Ipak, suma sumarum, mislim da Partizan ove godine je tanak, zelim im srece da budu medju cetiri ekipe pa lagano da se organizuju.

avatar
Marko Cvetkovic Licni Trener
Wednesday, 20.12.2017
12:22

igrajte odbranu.......... mekusci jedni.n sram vas bilo, koliko poena primate!!!!!

avatar
Momčilo-PN
Wednesday, 20.12.2017
00:21

I zašto je Muta smenjen????