Čanak: "Pamtiću ovaj dan do kraja života, ali sam sve zaboravio kad je počela utakmica"

Autor: Pavle Knežević
subota 16.12.2017.
21:19
Izvor: Sportske.net

Čanak je domaći u Partizanu, tako da su emocije na debiju radile samo do početka utakmice.

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Nenad Čanak je debitovao pobedom kao trener Partizana, a novinarima je posle utakmice rekao ono su navijači crno-belih i znali.

"Ja se u Partizanu osećam domaće - i kao igrač i prošle godine kao član stručnog štaba. Ovo je svakako veliko iskustvo, a ovaj dan ću sigurno pamtiti do kraja života. Ali, kad je počela utakmica bio sam fokusiran samo na teren i na ono što ekipa radi na terenu", rekao je nekadašnji kapiten crno-belih.

Partizan je pobedio MZT Skoplje 112:94 i tako prekinuo seriju od tri poraza u ABA ligi.

"Izuetno bitna pobeda za nas u svakom smislu. Bila je očigledna reakcija ekipe. Svako zna da ne može da se napravi neka promena u taktičkom smislu za dva dana. Želim da čestitam igračima na dobroj energiji, a radićemo na tome da to bude standard i da im se ne tome ne čestita.

Pad u drugom poluvremenu je neprihvatljiv, a danas nije bio opasan zbog velike razlike, ali primiti 54 poena za poluvreme nije nešto čemu mi težimo. Shvatam i umor i istrošenost. Igrači nisu bili na prirodnim pozicijama, ali energijom i nesebičnošću u napadu ćemo to anulirati. Nastavićemo da radimo i da ta borba bude standard za ubuduće
", rekao je Čanak.

Partizan ima mnogo problema sa povredama, ali do utorka se niko od njih neće oporaviti za utakmicu sa Limožom.

"Obrad Tomić ima problema sa ramenom, pitanje je kakav će biti metod lečenja. Vanja može da se skine da odradi zagrevanje, videćemo da li je pametno da igra u utorak. Čakarević je danas došao na štakama na utakmicu, ima rupturu lista, sigurno će pauzirati dve nedelje. Gavrilović počinje polako da ulazi u trenažni proces, ali neće igrati u utorak. Đoko je danas igrao sa bolom u kolenu, svaka mu čast na tome", "raportirao" je trener.

Mihajlo Andrić je ocenio da je u prvom poluvremenu bila "očigledna" reakcija posle smene trenera.

"Videla se energija i to je rezultiralo velikom razlikom u prvom poluvremenu. Opet, u trećoj četvrtini smo imali nedozvoljeni pad koncentracije, ali mislim da je generalni utisak sa utakmice dobar i da treba da nastavimo da radimo", rekao je Andrić.

Postigao si 29 poena, da li si mogao još?

"Nisam mogao više. Nije me bilo dugo, ubacio sam sad, ništa više ne bih dodao. Dosta sam se potrošio energetski, imao sam u odbrani nekih ispada, ali biće bolje sledeći put", kratko je prokomentarisao Andrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke