Čanak ohrabrio Kragujevčane: ''Radnički nije ekipa za ispadanje''

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.11.2017.
13:47
Izvor: Sportske.net

Trener Spartaka ima razloga za zadovoljstvo posle pobede nad Radničkim i ostanka u trci sa Metalcem i Dinamikom za prvo mesto na tabeli KLS. Ipak, iskoristio je priliku da jučerašnjem rivalu uputi i poruku ohrabrenja.

Screenshot/YouTube/KKK Radnicki
Screenshot/YouTube/KKK Radnicki

Povezane vesti

Kako smo sinoć objavili, Spartak je u meču devetog kola KLS savladao ekipu Radničkog u Kragujevcu sa 78:66, što je sedmi trijumf Subotičana ove sezone.

S druge strane, Kragujevčani su i dalje na dnu tabele sa skorom 0-9, ali trener Spartaka Nenad Čanak veruje da ekipa Radničkog vredi više nego što to pokazuje trenutni izgled tabele.

''Izuzetno sam se pribojavao ove utakmice. Dolaskom trenera Kusmuka, Radnički igra sa mnogo više energije. Spremajući ovaj meč, bio sam srećan i pobedom od pola koša.

Smatrao sam da Radnčki ima kvalitet, kao što ima. Siguran sam da ekipa, kad prvi put trijumfuje, da će da se otvori i znajući kvalitet ostalih ekipa, Radnički sigurno nije ekipa koja će da ispadne.

Pogodili smo neke bitne šuteve u momentima kad je Radnički pretio, uspeli smo da iskontrolišemo Kljajevića, jednog od dominantnijih centara u ligi i tu otprilike treba tražiti razloge našeg trijumfa'', istakao je Čanak.

S druge strane, pomešana osećanja kod trenera Radničkog Bojana Kusmuka. S jedne strane je zadovoljan vidljivim napretkom u igri u poslednjih nekoliko utakmica, ali ostaje sve veći žal što sve to nije krunisano i bar jednom pobedom u dosadašnjem delu sezone.

On je čestitao rivalu na zasluženoj pobedi i priznao da serija poraza ostavlja traga na njegove igrače.

''Mislim da je ovh 66 poena najmanji broj poena od kad sam ja u Radničkom. Pre utakmice najavio sam da je Spartak ekipa koja jako lepo igra. Ušli su u pobedničku seriju ove sezone i kada nosite to u glavi, to je veoma dobro.

S druge strane imate totalno drugačiju sliku sa našim momcima. Meni je ova utakmica najteža iz seta ovih mečeva, jer neki elan dođe sa promenom trenera, ali to nismo materijalizovali nekom pobedom.

Ne odgovara nam ni ovako naporan ritam. Mi u rotaciji nemamo više od jedne četvorke, ''kratki'' smo u tom rosteru, kao i sa visinom, ali glavni detalj u celoj priči je niz poraza i loš osećaj kod momaka. I kad dođu u neku situaciju, imam osećaj kao da se 'otkinu''',
objašnjava Kusmuk.

Radnički je prošle nedelje angažovao pojačanje iz SAD, igrača na pozicijama 2 i 3, ali još uvek se čeka na njegov debi.

''Momak ima dosta enerrgije, budimo realni, ali ostaje da vidimo koliko brzo će da se uklopi u tim. Ja se nadam da će uspeti.

Moramo da damo više da bismo mogli da očekujemo bolje rezultate'',
zaključio je Kusmuk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke