Čanak o odbrani koja prelama, Karasjov o pobeđivanju "Partizana u Partizanu"

Autor: Pavle Knežević
utorak 09.10.2018.
22:41
Izvor: Sportske.net

Nasmejan je bio trener Partizana posle velike pobede nad Zenitom.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je zabeležio prvu pobedu u Evrokupu, a Nenad Čanak je rekao da je do preokreta protiv Zenita došao defanzivnom petorkom. Ekipa raste i privikava se na dvoranu "Aleksandar Nikolić".

"Izuzetno teška i značajna utakmica za nas i za ovaj mlad tim što se tiče nekog samopouzdanja, a i dokaz da možemo da igramo sa ekipama ovog ranga. U prvom poluvremenu smo bili mnogo mekani...zato 46 u prvom poluvremenu.

U drugom smo napravili rezultat sa odbrambenom petorkom, uspeli smo da kontrolišemo njihovu tranziciju i skok. Sveli smo ih u drugom poluvremenu na 36 poena. Pogodili smo i neke šuteve kada smo ispali iz akcije, ali mislim da smo zaslužili pobedu
", rekao je Čanak novinarima.

Zenit je vodio na poluvremenu 46:39, ali je Partizan na kraju slavio 89:82. Crno-beli su i u subotu protiv Olimpije i danas odigrali teške utakmice, kolika će potrošnja biti problem?

"Velika je potrošnja, ali i veliki značaj ovakvih pobeda, ekipa je danas bolje reagovala i na publiku i na 'Pionir' u odnosu na subotu, s obzirom da je Zenit kvalitetniji od Olimpije. Znamo šta nas čeka što se tiče potrošnje, nismo jedini koji igraju dve utakmice nedeljno.

Ceo stručni štab maksimalno radi da održava tim na nivou. Sigurno će biti oscilacija, a ono što tvrdim je da ćemo u svakom momentu biti. Sad imamo tri gostovanja, Bar, Valensija i Novo Mesto. Nema prostora za trening, mi ćemo biti na svom maksimumu, a videćemo za šta će to biti dovoljno
", rekao je Čanak.

Pionir je ponovo bio pun, a publika je nosila mladu ekipu do trijumfa. Čak je i Čanak na kraju podigao ruke u slavlju i pokazao neuobičajeno mnogo emocija. "Je l' to loše?", upitao je Čanak kroz smeh. Ali je, naravno, prokomentarisao publiku.

"Ja sam posle Olimpije rekao da ćemo učiniti sve što je do nas, angažovanšću, borbenošću. Ja pamtim ovakve utakmice i stvarno mi je želja da ovo bude nešto uobičajeno. Stvarno hvala publici, nosila nas je, ali nadam se da će doći dan kada će to biti normalno i kada nećemo morati da pominjemo", rekao je Čanak.

Trener Zenita Vasilij Karasjov rekao je da njegov tim ima problema sa trojicom povređenih spoljnih igrača i nedostatkom treninga.

"Imamo samo dva igrača koji mogu nešto da kreiraju i ovo je rezultat toga. Igrali smo dobro 35 minuta, ali smo se umorili i u poslednjih pet minuta, pa su igrači pravili neke lude greške zbog umora. Iako smo se dobro borili, na kraju smo izgubili utakmicu.

Gal Mekelu je ovo prva utakmica, jutros je imao prvi trening, Mekel je bio dobar, ali to nije dovoljno da se pobedi Partizan u Partizanu. Znam atmosferu ovde od kad sam bio igrač i znam kako ovo pomaže domaćem timu. To je jedan od razloga zašto smo pravili neke greške
", rekao je Karasjov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke