Čanak o obavezama dresa, novajlijama i Pecarskom

Autor: Pavle Knežević
nedelja 04.02.2018.
21:38
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana generalno je zadovoljan. Milojević kaže da su bacanja njegovog tima "stvarno kriminalna".

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak bio je zadovoljan i igrom i zalaganjem i punim "Pionirom" i pojačanjima...Dres kluba obavezuje da ekipa pobedi sve do kraja.

"Izuzetno značajna pobeda. U nekom rezultatskom smislu i nije, ali izuzetno je bitno da mi probamo da dobijemo svaku utakmicu do kraja i odigramo najbolje moguće, dres Partizana nas na to obavezuje. S te strane, zadovoljan sam pristupom i igrom. Uvek ima grešaka, a ima tu stvari koje se čuvaju za kup. Ne potcenjujem ove ekipe, ali mislim da ćemo u polufinalu kupa igrati sa Megom. Idemo od utakmice do utakmice, na to nas obavezuje dres Partizana i ova publika koja je došla na utakmicu. Pun 'Pionir' je druga priča i druga reakcija igrača", rekao je Čanak.

Partizan je večeras pobedio 89:73 i tako zadržao teorijske šanse da će se plasirati u plej-of. Da bi se to desilo, potrebno je da pobedi sve tri do kraja, a da Mornar izgubi sve tri. Novajlije su imale odlične partije, a posebno Bondža Si, koji je završio meč bez promašaja iz igre, sa 17 poena i devet skokova. Kako je Čanak zadovoljan njihovim uklapanjem?

"Bondža potvrđuje što smo znali o njemu. Izvanredan 'fizikalac', pametan momak, ponaša se besprekorno u svlačionici i na treningu, na nama je da uradimo sve da nastavi da igra ovako. Nije realno da igra bez promašaja, ali njegova sama pojava na terenu i kretnje i rotacije u odbrani daju sigurnost u ekipi. Von je kvalitetan igrač, u jednom trenutku njegova nespremnost možda sad izlazi na videlo, pošto sada ulazi u zamor, jer nije neko vreme igrao takmičarske utakmice, ali sam siguran da će nam pomoći već u kupu", rekao je Čanak.

Marko Pecarski je odigrao najduže od kada je Čanak postao trener.

"Marka znam odlično, on igra koliko zasluži na treningu i koliko na utakmici pokušava da poštuje ono što je dogovor. U jednom trenutku je bilo dobro, u drugom nije, ali ga nisam sankcionisao. Trebao nam je tada neki drugi profil igrača. Večeras je bilo dobro, ne znam kakva će situacija biti drugi put", rekao je Čanak.

Dejan Milojevic

Trener Mege Dejan Milojević ocenio je da je Partizan zasluženo slavio, jer je bio bolji od početka do kraja meča, koga su kontrolisali sve vreme.

"Mi nismo uspeli da sprovedemo stvari koje smo zamislili pre utakmice. Mnogo igrača nije igralo u ovakvoj atmosferi. Sigurno da su neki bili impresionirani i nisu pružili partije kakve mogu, to najbolje govore slobodna bacanja: 11/25, a u prvom poluvremenu 4/15. Stvarno kriminalno. Ništa drugo nije razlog do grč i stegnutost.

Uspeli smo na kraju da smanjimo i priđemo na 10. Dozvolili smo posle toga ofanzivni skok, pa koš i faul, posle čega je utakmica bila gotova. Treba što pre da zaboravimo ovaj meč i gledamo da se pripremimo za naredne utakmice i kup koji sledi i prikažemo se u boljem svetlu nego što je bilo večeras
", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke