Čanak ne menja priču posle Metalca: "Dobra je samo pobeda"

Autor: Pavle Knežević
utorak 01.05.2018.
20:44
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana nije bio zadovoljan greškama i odsustvom koncentracije svoje ekipe u duelu sa Valjevcima.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak i posle pobede nad Metalcem ponavlja svoju poznatu frazu: Dobra je samo pobeda.

"Loš početak utakmice u smislu fokusa i koncentracije, promašeni ziceri uveli su nas u neku apatiju. Ekipa Metalca ima kvalitet, imaju visinu, morate da budete na 100 odsto za njih. Ušli smo u velike probleme, a pobeda je jedina dobra stvar. Liga je takva, na svaka tri dana je utakmica, dešavaju se ovakve stvari i mislim da ih treba ostaviti iza sebe i gledati unapred. Uvek će dolaziti do nervoze i to moramo da svedemo na najmanju moguću meru", rekao je Čanak novinarima posle meča.

Partizan je pobedio 91:79, ali je protivnika u skoro praznoj dvorani "Aleksandar Nikolić" savladao tek u poslednjoj četvrtini. Očigledne su bile rupe u odbrani, a pogotovo "prazan" reket - da li je i to posledica nekoncentracije?

"Svaki put kad primiš koš, u nečemu si pogrešio. To je sigurno plod dekoncentracije i grešaka. ALi, treba i ubaciti koševe. Metalcu svaka čast. Ljudi bre imaju kvalitet i ako nisi na maksimumu, kažnjavaju te", kaže trener Partizana.

Završen je prvi deo, već u petak počinju revanši - koja utakmica vam je najteža tu.

"Protiv FMP-a, bez dileme. Bez lažne skromnosti, to je utakmica za prvo mesto u našoj grupi. S obzirom na rezultat u Pioniru, moramo da pobedimo i u Železniku i obezbedimo prvo mesto u grupi", rekao je Čanak.

Kada će Veličković ponovo na parket?

"Pokušaćemo da odigra neki minut u Novom Sadu protiv Vojvodine. Nećemo na silu, ali ideja je da odigra nešto da bi bio u ritmu za Železnik", rekao je Čanak.

Partizan je ostao maksimalan sa svih pet pobeda, dok Metalac nema nijednu, ali trener Mihailo Poček ima razloga za optimizam.

"Čestitam Partizan na pobedi. Očekviano je bio favorit, a mi smo došli oslabljeni, bez trojice spoljnih igrača. Hteli smo da pokažemo i vratimo karakter koji smo imali u KLS, ali ga nismo pokazali u Super ligi. Mislim da smo odigrali dobro, stvarno su dali sve od sebe da pruže otpor višestrukom šampionu. Zadovoljan sam ovakvom igrom, ako nastavimo ovako, to će biti veliki uspeh, bez obzira rezultat. Partizanu želim mnogo uspeha u nastavku takmičenja", rekao je Poček.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Wednesday, 02.05.2018
03:35

Očajna igra, pre svega Andrića i posebno Čakarevića. O čemu je on razmišljao tokom utakmice samo bog zna. Totalno dekoncentrisan i odsutan je bio kad je ulazio u igru. Neverovatno je izgledao, kao amater. Voleo bih da se na kraju sezone pozdravimo sa obe trojke. Jako nedostaje Novica, kako na terenu, tako i na klupi. Brajma je pomalo spavao, a Gagić igrao i za njega.