Čanak na promociji: "Da vratimo Partizan gde mu je mesto"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.12.2017.
17:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan NIS imenovao je danas Nenada Čanka za novog šefa stručnog štaba.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Najtrofejniji košarkaški klub u Srbiji odlučio se za radikalne mere nakon serije loših rezultata, pa je tako u utorak Miroslavu Nikoliću rečeno da više nema poverenje klupskog rukovodstva.

Smena Miroslava Nikolića pokrenula je talas promena o čemu ste mogli da čitate OVDE, a danas je promovisan novi šef stručnog štaba. Kormilo prvog tima u KK Partizan NIS preuzeo je Nenad Čanak.

"Mnogo mi je drago što sam se vratio u Partizan. Mogu da obećam da ću dati 100 odsto energije i znanja da Partizan vratimo tamo gde mu je mesto. Ne rezultata, ali normi ponašanja i normi igre. Čeka nas težak posao. Ništa u životu nije lako, ali sigurno nećemo odustati, ali stručni štab i ja na čelu s njim daćemo 100 odsto vratimo tamo gde mu je mesto", kazao je Nenad Čanak.

Bivši zamenik Aleksandra Džikića ekipu preuzima u momentu kada je izgubila šanse da se plasira u dalji tok Evrokupa i kada u ABA ligi ima skor 5-6.

"Ništa nije pod moranjem. Pod moranjem je da se da maksimum na terenu, da igrači i treneri ne zažale ništa. Sa takvim odnosom će razlika u kvalitetu biti. Igrače sve poznajem jako dobro, osim Milera i Gosa. Obavićemo ih u hodu", dodao je Čanak.

Promene u filozofiji igre su očekivane. Čanak naglašava da će disciplina u igri biti nešto na čemu će posebno insistirati.

"Insisitiraću na igri sa više dicipline u oba pravca, videćemo kako će rezultatirati. Odgovor na to pitanje bi zahtevao analizu dosadašnjeg rada, a to niti je kolektivno, niti u redu", istakao je novi trener Partizana.

Odluku o smeni Nikolića doneo je Upravni odbor, a nju je obrazložio predsednik Ostoja Mijailović.

"Do raskida saradnje došlo je iz nekoliko razloga, od kojih je glavni loši sportski rezultati. Dobro znate da sam Muti davao podršku i danas mislim da je jako dobar trener i čovek, ali nije uspeo da sada kad je najvažnije stabilizuje rezultate. Morali smo da napravimo raskid saradnje.

Želim mu dobro zdravlje i da nađe novi klub i pokaže kakav je zaista trener. On je veliki partizanovac, narednog dana ćemo sesti i napravićemo sporazum, nećemo se razvlačiti po BAT-ovima i sudovima. Meni je jako žao što je ovo moralo da se desi", rekao je predsednik Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke