Čanak: ''Možemo protiv Zvezde, igraćemo i za važnije trofeje!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.02.2017.
00:10
Izvor: Beta

Pomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da su njegovi košarkaši pokazali da mogu da pariraju Crvenoj zvezdi i istakao da očekuje još utakmica protiv "večitog" rivala u borbi za važnije trofeje.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Partizan je ostao bez trofeja Kupa Radivoja Koraća, pošto je u finalu poražen od Crvene zvezde sa 74:64.

"Svaka čast momcima. Pokazali smo pre svega sebi da možemo da igramo sa Zvezdom. Nadam se da nas čeka još utakmica za važnije trofeje", rekao je Čanak novinarima posle utakmice u Nišu.

Čanak je, kao i u prethodne dve utakmice, vodio ekipu umesto prvog trenera Aleksandra Džikića, koji je bio odsutan zbog bolesti.

Takodje, Partizan je bio i igrački oslabljen, pošto zbog virusa nisu igrali Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica.

"Čestitke Zvezdi na trofeju, a igračima Partizana na izvanrednoj borbi, s obzirom na to u kakvom smo stanju izašli na teren. Tri četvrtine smo igrali egal. Krajem treće smo posle diskutabilne odluke primili četiri poena, što je prelomilo utakmicu", kazao je Čanak.

On je naveo da Partizan nije dobro odgovorio na pritisak Zvezde i da je vidno bilo odsustvo Hečera kao prvog plejmejkera.

Upitan za atmosferu i kako je bilo igrati u neregularnim uslovima, Čanak je rekao da "ne zna šta da kaže".

"Fokusirani smo na teren, nisam tačno video šta se dešavalo. Jednostavno, ovo je Srbija, takva kakva je", rekao je Čanak.

Po njegovim rečima, teško je naći razloge za optimizam posle poraza u finalu.

"Teško je naći razloge za optimizam posle poraza u finalu. Borba koju smo pokazali je putokaz kako bi trebalo ubuduće da igramo", rekao je Čanak.

Košarkaš crno-belih Mihajlo Andrić čestitao je Zvezdi na osvojenom peharu.

"I u ovakvom sastavu smo dali sve od sebe, borili se do samog kraja. Kraj treće i početak četvrtine je bio ključan, kada su se 'odlepili' na 10 poena prednosti", rekao je Andrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boranin
Monday, 20.02.2017
03:19

Izgubićete vi i važnije trofeje,upravo iz istog razloga :)

avatar
Reus
Monday, 20.02.2017
02:17

Mislim da necete,al ajd.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
01:54

Ispalio sam se:-P:-P:-P

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
01:28

Poruka za navijace Partizana OVDE: Zasto ne branite istinu? Zbog cega uvek cutite i pustate ljude da sire lazi, ako niste bili tamo, imate mozak kojim mozete da dodjete do nekih zakljucaka? Ako im cak i ovo prodje, onda bolje i da se ugasimo!

avatar
Kilavi Milojko
Monday, 20.02.2017
01:27

Iako Zvezdas, ovaj covek me brine, iz pozitivnog sportskog aspekta. Mislim da je KK Partizan dobio dobrog trenera za buducnost. Nacin na koji je vodio citav tok ovog turnira je za svaki respekt. Bravo!

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
01:20

Ovo je poruka za Canka: naravno da mi mozemo protiv ovog tima, da su nam igrali i Hecer i Vanja, opet bi to bilo na samo jedan ili dva poseda, ali ne mozemo protiv zvezde u kosarci, rukometu, vaterpolu, hokeju, ragbiju itd. jer tu vise ne postoje nasom zaslugom, zasluzili smo da ih zezamo jer smo ih razorili na terenu isto kao sto ja razaram njihove lazi 24/7/365 i to nista nece promeniti. Mozete da me mrzite, raskrinkacu svaku vasu laz...

avatar
ipak smo mi PRVI
Monday, 20.02.2017
20:34

Pa kud ce vece lazi od tvojih.Pa to je nemoguce i ne izvodljivo da neko vise laze od tebe ma koliko god se trudio.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
22:38

Sagni mi se...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
01:17

Ovo je poruka za klupske celnike: Ako se vi ne budete oglasili povodom ovoga sto se veceras radi i u kosarci, onda cete izgubiti jos jedan dobar deo nas jer su oni bacili baklju! JASNO se VIDI sa koje strane (ne mislite valjda da se ne zna da na jednoj strani mogu da budu samo jedni, tu je bila zastava heroes, kome to u Partizanu godi da se laze i obmanjuje, a da to ide na nasu stetu, zasto pristajete na to spinovanje kada je nesto nalik na grizu savesti proradilo kod njih kad su dobili ono na poklon, a i 2013. je bilo slicno, tada je bila egal utakmica, a oni su poceli da panice) je ona bacena!