Čanak: "Kup je melem na ranu, Partizan ima ambiciju da bude prvak Srbije"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 19.02.2018.
00:13
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana nije krio ambicije posle osvajanja kupa, ali nije pokušavao ni da umanji prethodne neuspehe u sezoni.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak bio je miran i dostojanstven posle osvajanja svog prvog trofeja u karijeri, prvog trofeja crno-belih posle pune četiri godine, odnosno pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća. Ambicije, međutim, nije sakrivao.

"Još sam pod utiskom, emocije su jake, u ovom trenutku ne znam da li imam nešto pametno da kažem. Izuzetno bitan trofej za Partizan. Posle posta od četiri godine, konačno trofej u tribinama. Ne smem da pričiam koliko je trofej bitan za mene, to je manje bitno", rekao je Čanak.

Partizan je dnas u prvom poluvremenu vodio i sa po 20 poena razlike, a na kraju je slavio 81:75. Čanak je utakmicu analizirao mirno i bez uvijanja ili pokušaja da se sakriju rezultati prethodnih utakmica.

"Odlično otvaranje utakmice, ekipa maksimalno motivisana, raspoložena i prvo poluvreme smo dobili sa nerealnom razlikom. Drugo poluvreme...imajući u vidu prosute prednosti koje smo imali od kada sam ja protivnik i to da igramo protiv ubedljivo najkvalitetnijim protivnikom, nije bilo realno da će tako ići do kraja.

Imali smo dva krizna perioda ne zbog naših grešaka, nego zbog kvaliteta Zvezde, koja je podigla intenzitet. Izuzetno sam ponosan na način na koji smo to izdržali, koji nije bio karakterističan za nas, da sa još većom energijom i zajedništvom prebrodimo i sasvim zasluženo osvojemo ovaj trofej
", rekao je Čanak.

Koliko vama lično znači ovaj prvi trofej u karijeri?

"Nema potrebe da pričam o tome, apsurdno je. Ja sam trener početnik na početku karijere. Ovo je izuzetan podstrek za dalje, da nastavim da se usavršavam, da radim. Ja ne znam kako će dalje ići moja karijera, ali ću ovaj dan pamtiti do kraja života", rekao je Čanak.

Imali ste ogromnu podršku sa tribina.

"Meni je jako poznato da je Niš crno-beli grad. Bio sam učesnik zadnja tri finala u Nišu, jedanput sa Megom, dva puta sa Partizanom. Tri poraza, nisam mogao četvrti put da izgubim", rekao je on, a u tom trenutku mu se oteo osmeh.

Koliko će ovaj trofej značiti za ekipu u nastavku sezone?

"Sigurno da će doći kao neki melem na ranu. Poznato je kakvu smo sezonu imali, neslavno u Evropi, neuspeh u ABA. Mislim da je ovo trebalo ekipi, da shvati da može da igra sa ekipama vrhunskog nivoa, evroligaškog nivoa, da bolje radimo tokom pauze. U KLS idemo sa ambicijom da napadnemo trofej.

Pomak u odbrani postoji, ne samo na ovom turniru. Vraćam se na neke stvari na koje ne bi trebalo da se vraćamo, posle utakmice u Ljubljani ušao je crv sumnje u sve što radimo, tako da je ovo dobar stimulans za dalje. Odbrana je bila na nivou na kom je trebalo da bude odbrana Partizana
", rekao je Čanak.

Možete li ovaj trofej da uporedite sa nekim od trofeja koje ste osvajali kao kapiten Partizana?

"Potpuno je drugačiji osećaj. Svaki trofej osvojen kao igrač ima svoju vrednost, ali ovo je potpuno drugi nivo", kratko je rekao Čanak.

Da li je ovim spasena sezona?

"Ne bih ja to tako ocenjivao, sezona nije gotova. Partizan je prošle godine imao jako dobru sezonu u kupu i evropi, a podbacili smo u KLS. Sezona još nije gotova, Partizan ima ambiciju da bude šampion Srbije", rekao je Nenad Čanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miloš1976
Monday, 19.02.2018
10:36

Ne treba sad padati u euforiju,ovo jeste ogroman uspeh,ali treba jačati klub na svim nivoima,pronaći sponzore,dati ovom čoveku dugoročni ugovor i polako se vratiti tamo gde nam je mesto.Da nije bilo Mute cirkusanta,ovo bi bilo još bolje..

avatar
Consigliere 1927
Monday, 19.02.2018
15:32

Cuj ogroman uspeh, izvini sta fali Parizanu trenutno? Zvezda nikad nije imali gori tim u poslednje 3 godine, a Partizan nikad bolji u poslednje 3 godine. Samo sto ste u Aba Ligi losi, ali ovako na svakoj poziciji imate dobre igrace, Zvezdi fali trener koji ce znati da iskorsti vise neke igrace poput Dobrica i da usmeri igrace poput Lesora i Jankovica koji imaju strasne fizicke predispozicije...

avatar
Consigliere 1927
Monday, 19.02.2018
23:58

Izmisljas cinjenice iz nemoci, procitaj CVeve pa vidi gde su ti igraci igrali, pogotov Fedin i Enis, Enis 91 godiste prvi profesionalni ugovor Mega Lex, Rocesti ima 32 godine i lep CV i doveden je kao free agent, Pera Antic takodje doveden za 200.000, a Guduric prodat za 1.000.000 . Uzgred Pera igra svaku 5 utakmicu i ima 35 godina, Bjelica vec 3 meseca najgori igrac Zvezde po indeksu korisnosti. Jel opet Sy, Vaugan, Viliams Gos igraju za dzaba? Gagic vas je tuzio pre par godina, sta mislis da se opet vratio da igra dzaba? Vi imate sasvim korektan tim, samo vam je u krvi da placete i kukate, uzgred cestitam na trofeju posle 4 godine, samo nemojte da demagogisete!

avatar
Miloš1976
Monday, 19.02.2018
19:24

Nikad niste imali gori tim?Izvini ali Feldin,Ročesti su igrači sa najjačim košarkaškim CV jem koji su igrali ovde.Doveli ste ih kao formirane igrače,iskusne zvezde.Ne kao mi Mekejleba,Lovernja i ostale,za koje niste čuli kada su došli kod nas.Pa Pero Antić,Enis,Bjelica..A mi..Naravno da je uspeh,imate 5 puta kvalitetniji i skuplji tim..

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Monday, 19.02.2018
02:06

Jedva cekam prvenstvo,ej kup posle 5,6 godina i ovakve price,bice opet 100 poena sigurno,samo nastavite :D

avatar
Miloš1976
Monday, 19.02.2018
19:25

Kladim se da do juče (pre 3-4 godine) nisi ni pratio košarku..

avatar
Miloš1976
Wednesday, 21.02.2018
12:16

Ma nije valjda?Verovatno si sa Šaperom i Acom Nikolićem osnivao Zvezdu..Ja pratim košarku od druge polovine 80 tih ,ako si rođen još koju godinu pre toga,svaka čast..Sudeći po nick-u,tj loženju na Nemanju Vidića,ne verujem da si rođen pre 90 tih..A što se tiče komentara,oni su na nivou srednjoškolca..Do pre 3-4 godine nisi ni znao gde je Pionir,nije čovek mogao ni na derbijima da vas prebroji više od stotinak,ložili ste se na žensku odbojku..Sad mi tu palamudiš o basketu,ako čekaš prvenstvo..

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Tuesday, 20.02.2018
02:08

ja kad sam pratio kosarku,ti verovatno cak i sigurno nisi bio u planu