Čanak konkretan: "Partizan igra u finalu i ide na trofej"

Autor: Pavle Knežević
subota 17.02.2018.
23:20
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana ne uvija reči pred derbi u finalu kupa. Vlatko Čančar iz Mege razgalio medije.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Partizan se plasirao u finale Kupa Radivoja Koraća i mora da ide na trofej, kao u svakom finalu. Trener Nenad Čanak kaže i da tim mora da skrati "prazan hod" protiv Crvene zvezde.

"Ovo je borba za prvi trofej u sezoni, što uz specifičnosti derbija daje dodatnu draž. Igrali smo ove sezone nedavno, pokušaćemo da ispravimo greške iz te utakmice i da skratimo taj prazan hod koji imamo u tim utakmicama. Partizan kad igra u finalu, uvek ide na trofej, bez lažne priče i uvijanja – Partizan igra u finalu i ide na trofej", rekao je Čanak.

Partizan je savladao Megu Bemaks 89:79 i tako se plasirao u finale.

"Izuzetno teška utakmica protiv Mege. To je ekipa koja ima kvalitet, ima talenat, Dejan koristi u rotaciji igrače '99 godište. Ekipa je izuzetno mlada, ali ti momci igraju bez ikakvog respekta prema protivniku i igraju uvek na pobedu. To je zasluga Dejana, koji je bio takav igrač i zbog toga je ova pobeda još značajnija, osim ulaska u finale. Ofanzivni skok nam je dao sigurnost, kao i šut za tri od više od 60 odsto. Mislim da su ta dva detalja odlučila utakmicu", rekao je Čanak.

U čemu je razlika u odnosu na prošlogodišnji derbi u finalu kupa?

"Razlika je jer su drugi sastavi ekipa, a i ove godine mnogo bolji zdravstveni bilten nego prošle godine, sutra ćemo da vidimo da li će biti razlika u rezultatu", rekao je Čanak.

Partizan je večeras na kraju prvog poluvremena primio seriju od 0:12, a u drugom je izdržao sve, iako je poslednjih šest minuta igrao bez Novice Veličkovića.

"Uspeli smo da se povratimo iz te 'crne rupe', nije nas poremetio ni izlazak Novice. To kao da je dalo dodatnu motivaciju igračima da se skupimo i odigramo dobro na kraju", rekao je Čanak.

Dejan Milojević se u analizi složio sa svojim kolegom.

"Nemam šta puno da zamerim svojim igračima osim kontrole skoka. Uglavnom smo mi ta ekipa koja kontroliše skok i dominira, ali danas to nije bio slučaj to ključ i fenomenalan šut za tri poena. Mislim da su neki detalji prelomili utakmicu. Partizanu i mom prijatelju Čanku želim sreću i da osvoje trofej", rekao je Milojević.

Pres konferencija posle meča imala je i svoj trenutak komedije. Vlatko Čančar je izazvao smeh predstavnika medija, a onda i izmamio aplauz.

"Mislim da su presudili skok Partizana i odličan šut za tri poena. Ti detalji su odlučili. Ostalo smo dobro kontrolisali, ali jebi ga…", spontano je rekao slovenački reprezentativac.

Tada su novinari počeli da se smeju, a Čančar je gledao zbunjeno, dok mu nije objašnjeno šta je rekao. Mladi igrač se zacrveneo i počeo da objašnjava da je to u zanosu, ali onda je dobio aplauz, posle čega je otrčao u svlačionicu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Sunday, 18.02.2018
15:58

Interesantan ovaj lik, trener Partizana. Kaže, ovo je borba za prvi trofej u sezoni. Ja bih rekao jedini. Nije mi jasno za čega se on to misli još boriti? Za koji trofej? Gde on to živi?

avatar
kowalski11070
Sunday, 18.02.2018
02:05

Razlika kojom će Crvena Zvezda da pobedi u finalu mora da bude veća od 30 poena. Vreme je da se Partizan pregazi.