Čanak: "Jeste najbolja partija u predsezoni, ali daleko smo od prave forme"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.09.2018.
20:21
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je umeren, ali je ipak pohvalio svoj tim. Otkrio šta ga raduje kod svog tima.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je večeras pobedio Mornar sa 91:77 u četvrtfinalu Superkupa ABA lige, a Nenad Čanak je priznao da je to najbolja partija njegove ekipe u predsezoni, ali da je tim još daleko od onoga kako misli da bi trebalo tim da izgleda.

"Verovatno jeste najbolje izdanje u predsezoni. Rezultatski, ekipa je u stvaranju. Dolazimo posle rezultatski loše turneje. Išli smo svesno u Španiju da se izmerimo sa ekipama mnogo jačim od nas. Videli smo sve naše nedostatke.

Još smo u ovom trenutku daleko od onoga kako treba da izgledamo. Dobra stvar za samopouzdanje je pobeda. Znali smo da je Mornar šuterski dobra ekipa, sa atipičnim Lukovićem na pet. Znali smo da imaju raznovrsan repertoar u napadu
", rekao je Čanak.

Partizan je u poslednjoj četvrtini došao do dvocifrene razlike, ali je trener crno-belih rekao da je to zbog neuigranosti Mornara. Novinari su primetili da postoji simbioza u ekipi, dobra hemija, kao i da nije bilo sebičnih poteza i slično

"Svakako je to nešto što me zadovoljava. Partizan je oduvek gajio takvu košarku, takvi karakteri su selektirani i pre mene, tako da je to nešto, to je bio i treba da bude zaštitni znak Partizana", rekao je Čanak.

Trener šampiona Crne Gore Mornara Mihailo Pavićević priznao je da je Partizan bio bolji od samog početka meča.

"Možda smo imali šansu da napravimo meč neizvesnim, ali greškama na koje nas je prisilio protivnik smo dozvolili dosta lakih poena u četvrtoj četvrtini. Što se tiče moje ekipe, kao što sam najavio pre turnira, nisam ni očekivao bolju utakmicu.

Moramo da žurimo kući 'u rudnik'. Od ponedeljka nama počinje priprema jer ćemo u subotu imati prvi zajednički trening, sedam dana pre starta prvenstva", rekao je Pavićević.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Friday, 21.09.2018
15:01

Pun pogodak sa amerom i kengurom ali ipak nam fale jos dva takva pojacanja. Novica ubica kad se prikljuci ovim klincima donece jos vise kvaliteta ekipi i svojim primero ih natera da svako od njih daje maksimum u crno belom dresu. Ostoja, pod hitno trazi jos jednog koji moze da igra 4 i 5 i jednog dobrog trojkasa.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 22.09.2018
00:05

Pejdž je promašaj jer je ivrač manje u odbrani.Ja sam rekao da smo požurili sa plejmejkerom,mogli smo da sačekamo i dovedemo nekog iskusnijeg koji igra i odbranu.

avatar
dusko
Friday, 21.09.2018
12:55

Pun pogodak Partizana sa turnejom po Španiji, igrali su sa veoma jakim protivnicima. Bolje igrati sa Barselonom ili bilo kojom španskom ekipom i izgubiti 40 razlike nego igrati npr. protiv Dinamika, Vojvodine i sl. ekipa

avatar
Saša Ilić
Thursday, 20.09.2018
20:44

Biće ti dobro raduje me igra u odbrani u poslednjoj četvrtini.Ono što me brine je da smo opet fizički slabi i opet ćemo imati problem sa Zvezdom,Cedevitom i Budućnosti koji su fizički dominatni posebno na poziciji pet.Više vih voleo da dovedemo nekog teškog centra nego Jankovića,jeste on dobar igrač ali tu imamo Novicu,Bandžu,Gavrilovića i Gagića koji može da igra na 4 i 5 kao večeras što je igrao.Nismo smeli da ispustimo Dimeca i Lalića, a voleo bih da vidim Fundića iz Mege u KKP, milsim da Miško ne bi pravio problem i da bi ga rado pustio.