Čanak: "Dobili smo ratničku utakmicu. Ipak nije isto kad se igra pred šest hiljada ljudi"

Autor: Pavle Knežević
subota 20.01.2018.
21:18
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je zadovoljan i pobedom i posetom.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Trener Partizana Nenad Čanak ocenio je da je njegov tim danas izborio "ratničku utakmicu" protiv Cibone, a istakao je i da je važmo kad se igra pred punom halom.

"Značajna pobeda za nas, koja nas ostavlja u borbi za četvrto mesto. Utakmica je otvorena jako dobro defanzivno, ali u jednom trenutku, ulaskom nekih igrača sa klupe, dopustili smo Tomasu i Žoriću da se razigraju. To su igrači koji su igrali Evroligu na visokom nivou, znaju da igraju košarku, kažnjavali su svaku našu grešku", rekao je Čanak.

Partizan je večeras pobedio 80:69 i tako zadržao korak za Mornarom, koji ima meč manje.

On je ocenio da je možda pogrešio što je tada na terenu imao novajlije Vona i Sija, ali je želeo da oni dobiju što više prostora da bi se što pre integrisali u tim, jer nisu imali dovoljno treninga.

"Sve to je donelo lošu drugu četvrtinu i kraj poluvremena. Drugo poluvreme smo odigrali sa dosta boljom koncentracijom u odbrani. Nismo odustali, konotrolisali smo defanzivni skok, malo produžili napad i dobili jednu ratničku utakmicu. Opet smo šutirali loše za tri, ali kad ekipa odigra odbranu kao danas ili u Laktašima, onda je lakše kompenzovati. Imaćemo sada još vremena da uklopimo dva nova igrača, koji imaju kvalitet. Mnogo rada je pred nama za ono što hoćemo da ostvarimo", rekao je Čanak.

On nije hteo da komentariše učinak pojedinačnih igrača, kazavši da je to "za svlačionicu", ali je istakao jednu stvar.

"Ipak je potpuno drugačije kad igraš pred šest hiljada ljudi, i vama i protivnik. 'Pionir' je 'Pionir', pogotovo pun 'Pionir'", rekao je Čanak.

Strahinja Gavrilović je ocenio da je ekipa svoje propuste nadoknađivala energijom.

"Čestitam svojoj ekipi na pobedi. Znali smo kakava nas utakmica čeka i da Cibona dolazi maksimalno motivisano. Bio je to košarkaški klasik. Bilo je teško igrati, imaju mnogo iskusnih igrača koji su igrali Evroligu. Izdržali smo, izašli smo u drugom poluvremenu još jače. Imali smo propusta, ali smo to nadoknadili energijom. Čestitam ekipi Cibone, ali i svojoj ekipi na pobedi", rekao je Gavrilović.

Trener Cibone Ante Nazor ocenio je da je Partizan zasluženo slavio.

"Čestitam Partizanu na dobroj partiji. Mislim da je publika imala šta da vidi večeras. Mi smo kontrolisali ritam utakmice kad smo imali pozicioni napad pet na pet. U prvom poluvremenu nismo uspeli da kontrolišemo Partizanovu kontru i zato nismo imali veću prednost. U drugom smo imali problema sa zatvarenjm defanzivnog skoka. To je ono što je trebalo bolje da uradimo, onda bismo sigurno parirali do samog kraja. Igramo sve bolje i nadam se da ćemo biti pravi kad bude trebalo, jer je ova ekipa pretrpela mnogo promena", rekao je Nazor.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke