Čanak: "Da igrači i navijači vrate veru da možemo da pobeđujemo najbolje iz regiona"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 04.03.2018.
21:24
Izvor: Sportske.net

Takmičarski skoro nebitna utakmica za Partizan, ali mnogo toga dobrog je bilo za crno-bele.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Nenad Čanak kaže posle pobede nad Budućnosti da je on najmanje važan tu, nego da je trijumf bitan za igrače i navijače.

Partizan je pobedio Budućnost 94:83, iako je na poluvremenu gubio 14 razlike, a igrao je bez prvog plejmejkera Najdžela Vilijams-Gosa i drugog centra Đoka Šalića. Novinari su pitali Čanka koliko mu to znači.

"Ne znam što se ja potenciram kao trener. Pobeda je bitna za ove momke, za Partizan, da navijačima vratimo veru da možemo da igramo sa najboljim ekipama u regionu", rekao je Čanak.

Partizanu ovaj meč rezultatski nije mnogo značio, ali je ipak morao da ga dobije iz drugih razloga.

"Bitna pobeda za nas u smisliu da potvrdimo uspeh iz kupa. Znamo svi da rezultatski ovo nije toliko značajno, ali Partizan ima obavezu da u svakom takmičenju koje igra dođe do najboljeg mogućeg mesta. Naš plafon je peto mesto i mi ćemo učiniti sve da ga osvojimo. Sama utakmica bitna da potvrdimo sami sebi da kup nije bio trenutni bljesak, nego da se ekipa polako se diže i pruža partije jednog dosta zadovoljavajućeg kvaliteta u ovom trenutku", rekao je Čanak.

Gos je istegao zadnju ložu, tako da stručni štab nije hteo da rizikuje, ali bi trebalo da bude spreman za vikend i za Cedevitu.

Danas je posle višemesečne pauze zaigrao i Marko Čakarević.

"To je još jedna dobra stvar ovih izbora. Marko je poslednju utakmicu odigrao u Podgorici, dakle u prvom delu prvenstva. Sigurno nisam očekivao da on napravi ne znam šta večeras, ali znam da mu znače minuti na parketu", rekao je Čanak.

Kapiten Novica Veličković danas je odigrao 401. utakmicu za Partizan, a meč je završio sa 28 poena i pet asistencija, uz samo jedan promašaj iz igre. Trener je zamoljen da prokomentariše njegov učinak.

"Pogledajte statistiku i sve će vam biti jasno. Ne znam šta mogu da komentarišem. Kad god nije išlo kako treba, spuštali smo mu loptu i Novica je to rešavao i držao nas u priključku. Sjajna utakmica i drago mi je da Novica pokazuje da može da igra na ovako vrhunskom nivou", rekao je Čanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DouglasHaffernan
Monday, 05.03.2018
12:23

Mozete ako vas puste. (Juce Podgorica u finalu C.Zvezda)

avatar
Dolina cupova
Thursday, 08.03.2018
17:02

Pa kad ste pustili FMP da vam nosi grb, sto da ne pustite Partizan da vas pregazi kao plitak potok u finalu kupa! Kako smo vas pocepali u svim segmentima...