Čačani imaju svoju računicu za ABA ligu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 26.05.2020.
20:38
Izvor: Sportske.net

Zaslužili jesu, ali...

aba-liga.com/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Sutra je odluka o nastavku ABA lige, najverovatnije do njega neće doći imajući u vidu odluku Evrolige koja će najverovatnije napraviti lančanu reakciju jer mnoga predviđena takmičenja nemaju smisao.

Odluku čekaju i u Čačku, nadaju se proširenju ABA lige, smatraju da su i zaslužili da igraju ABA ligu sledeće sezone.

To je potvrdio i predsednik Predrag Pantović u razgovoru za "Telegraf".

"Moja reakcija na odluku Evrolige je takva da je ovo kriza koja je zadesila ceo svet, samim tim i sportski. Bilo je očekivano da nema nastavka, stvarno bi bilo nemoguće za igrače da se spreme, pa potom da ponovo moraju da se spremaju za novu sezonu, to bi uzrokovalo brojne povrede igrača, sasvim sigurno. Ne bi bio isti kvalitet košarke, a igralo bi se i bez publike, to gubi svaki smisao. Očekivalo se, a kako će ta odluka da se odrazi na odluku ABA lige, to ćemo videti sutra. Svi smo očekivali da će klubovi koji su napredovali biti nagrađeni proširenjem ABA lige. Borac je u poslednjim godinama dokazao da je spreman i dovoljno kvalitetan da se takmiči u ABA 1 ligi, ta liga bi dobila kvalitetom, ali i na gledanosti, zna se da smo najgledaniji posle Zvezde i Partizana.

Bila bi to najpravednija odluka, da se zadrže sadašnji takmičari i da se prošire sa dva najkvalitetnija kluba ABA lige. Teritorija je dovoljno velika da podrži takmičenje sa 14 klubova. Ako bude većina, znači sedam glasova za to, to će se i desiti. Kako Srbija daje četiri glasa, računamo da ćemo imati podršku da budemo peti klub. Verovatno ima još zainteresovanih iz Hrvatske ili drugih zemalja, da se to podrži
", rekao je Pantović za "Telegraf".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke