Čačak nastavlja da sanja ABA ligu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.03.2019.
15:37
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad ekipom Sutjeske Čačani su se kvalifikovali u plej-of i tako ostali u trci za plasman u ABA ligu.

aba-liga.com/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Ostali su razočarani Čačani nakon prošlosezonskog fajnal-fora Druge ABA lige, pošto su kao domaćini ispali u polufinalu i ostali bez šanse da se bore za plasman u ABA ligu.

Nepunih godinu dana kasnije Borac je u utakmici "biti ili ne biti" uspeo da savlada Sutjesku sa ubedljivih 92:68 i da se na taj način domogne jedinog preostalog mesta u plej-ofu.

Ekipu Borca tek sada čeka ozbiljan zadatak jer će u polufinalu plej-ofa igrati protiv prvoplasirane Primorske.

Polufinalne serije igraju se na dve dobijene utakmice, dok će finalna serija biti igrana na tri pobede.

U prvom duelu Borac će gostovati u Koperu, a u revanšu će ugostiti Primorsku. Eventualna majstorica igraće se u Sloveniji.

Drugi polufinalni par plej-ofa Druge ABA lige čine sarajevski Sparsi i MZT iz Skoplja.

Direktan plasman u ABA ligu obezbediće osvajač Druge ABA lige, dok će poraženi u plej-of seriji imati šansu da kroz baraž sa pretposlednjim iz ABA lige izbori mesto u regionalnoj košarkaškoj eliti.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Congratulations to <a href="https://twitter.com/KKBoracCacak?ref_src=twsrc%5Etfw">@KKBoracCacak</a> on qualifying for the 2019 <a href="https://twitter.com/hashtag/ABALiga2?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ABALiga2</a> Playoffs! 👏👏👏 <a href="https://t.co/nELAx7XKth">pic.twitter.com/nELAx7XKth</a></p>&mdash; ABA Liga 2 (@ABA_League2) <a href="https://twitter.com/ABA_League2/status/1105934011397013505?ref_src=twsrc%5Etfw">March 13, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke