Čačak na nogama, Borac sprema ''osvetu'' Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.04.2018.
19:54
Izvor: Sportske.net, kls.rs

Utakmica koja će obeležiti treće kolo Superlige Srbije.

aba-liga.com/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši čačanskog Borca u utorak od 18 časova dočekuju evroligašku ekipu Crvene zvezde mts, što je spektakl kakav se dugo čekao u gradu na Moravi.

Čačani su tokom ove sezone već pokazali da mogu da uzdrmaju velikog favorita, sećate se utakmice za završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde se Zvezda provukla i do pobede stigla tek u produžetku.

Sada će ekipa Borca biti u ulozi domaćina, pa će moći da računa i na podršku sa tribina. Verujemo da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta i da će ovo zaista da bude pravi košarkaški spektakl.

''Ovo će biti derbi prvog dela Super lige, jer smo Zvezda i mi neporaženi. Beograđani su izgubili ABA ligu i Kup, tako da traže priliku da osvoje barem jedan trofej. Biće teška utakmica.

Ne želimo da pretimo, ali imamo obavezu da odigramo maksimalno borbeno, naročito u odbrani, a da li će to biti dovoljno za pobedu, ostaje da vidimo.

Svi su u stroju, osim Đokovića, i spremni su da odgovore izazovima jedne ozbiljne utakmice'',
istakao je član stručnog štaba Borca Dejan Tomašević.

Jedan od najvećih aduta ekipe Borca u ovoj utakmici biće iskusni plejmejker Marko Marinović.

"Zvezda i mi smo za sada bez poraza i ja očekujem lepu košarkašu predstavu za naše gledaoce. Oni su to svakako zaslužili.

Mnogi misle da ćemo želeti da se revanširamo Zvezdi za nesrećno izgubljenu utakmicu u Kupu. Ali, treba biti realan i ulogu favorita prepustiti gostima. Daćemo sve od sebe da nastavimo u pobedničkom ritmu, i potrudićemo se da otežamo Zvezdi da izvuče bodove u Čačku“,
poručio je Marinović.

Sutrašnji derbi najavio je i reprezentativac Ilija Đoković, koji je izrazio nadu da će Borac sutra imati veliku podršku navijača.

"Dolazi nam evroligaška ekipa u goste, šampion Srbije. Gledajući naše treninge uočavam pojačanu agresivnost i želju da dođemo do velike pobede. Pozvao bih ljude iz Čačka da dođu u što većem broju, jer nam zaista znače, i njihova podrška bi nam mnogo pomogla, kao uvek do sada",
zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke