Butulija: "Nadamo se medaji!"

Autor: Beta Beta
subota 06.06.2015.
07:05
Izvor: Beta

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije vrši poslednje pripreme za predstojeće prvenstvo Evrope.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Košarkašica Srbije Dajana Butulija rekla je da mnogo očekuje od predstojećeg Evropskog prvenstva, ali je dodala da je još rano pričati o medaljama i slavlju na balkonu Skupštine grada Beograda.

"Mnogo se trudimo i mnogo radimo da bih malo očekivala, tako da mnogo očekujem. Mislim da smo konačno zaslužile da osvojimo medalju, ali mnogo se priča o tome, a ja ne volim takav pritisak."

"Naravno da svi to potajno želimo. Rezultati na pripremama ne moraju mnogo da znače. Od pobeda mi se više sviđa to kako sarađujemo, kako igramo i kako sve to izgleda" - rekla je Butulija novinarima u Beogradu.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održava se u Rumuniji i Mađarskoj od 11. do 28. juna. Srbija je u Grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas najavio je ranije ove nedelje da će 2. jula u Skupštini grada biti obeleženo 20 godina od osvajanja zlatne medalje košarkaša na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine. On je ženskoj košarkaškoj reprezentaciji poželeo da se pre tog 2. jula popne na balkon gradske Skupštine i proslavi osvajanje medalje na EP.

"Ne razmišljam o tome, ne razmišljam još ni o Evropskom prvenstvu, a kamoli o tome šta će biti posle. Razmišljam samo o treninzima i da se mi što bolje pripremimo za to što sledi."

"Ne želim da rasipam energiju misleći na to. Sve je to lepo i sve je to nagrada, ali je predaleko. Ako je po zasluzi, očekujem da ćemo jednom biti tamo, samo ne volim da pričam toliko unapred", kazala je Butulija.

Amerikanka u redovima Srbije Danijel Pejdž najavila je veliku borbu na šapionatu Evrope.

"Ne znam tačno šta da očekujem, jer nikada ranije nisam bila deo reprezentativnog takmičenja. Očekujem da se mi borimo na svakom meču, da igramo kako umemo i da se plasiramo na Olimpijske igre 2016. godine", navela je Pejdž.

Reprezentacija Srbije će svoje mečeve u Grupi C igrati u dvorani Savaria u Sombathelju, u Mađarskoj. Premijerni meč odigraće 11. juna protiv selekcije Letonije od 16.30. Za izabranice Marine Maljković potom sledi slobodan dan, a zatim će od 13. do 15. juna odmeriti snage sa selekcijama Hrvatske (19.00), Velike Britanije (16.30) i Rusije (19.00).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke