Burusis najzvučnije ime - Sa ovim timom Grci dolaze u Beograd

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.11.2018.
13:36
Izvor: Sportske.net

Selektor "Orlova" nije mogao da računa na igrače iz Evrolige, isti je slučaj i sa njegovim kolegom koji predvodi Grčku.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće 30. novembra i 3. decembra poslednje dve utakmice u kalendarskoj godini na izmaku i tako privesti kraju borbu za plasman na Mundobasket.

"Orlovi" u okviru trećeg i četvrtog kola Grupe L gostuju Izraelu i dočekuju Grčku, a selektor Aleksandar Đorđević u utorak je saopštio spisak igrača na koje računa za te utakmice.

Iz dobro poznatih razloga selektor neće imati na raspolaganju NBA igrače i one koji nastupaju za evroligaše, a takva je situacija i u selekciji Grčke.

Tanasis Skurtopulos saopštio je spisak na kojem se nalazi 14 igrača. Nema članova NBA timova i igrača koji nastupaju za evroligaše. Evo ko će biti u konkurenciji za duele sa Nemačkom i Srbijom:

Janis Atineu (PAOK), Panajotis Vasilopulos (Peristeri), Haris Janopulos (AEK), Nikos Gikas (Prometej), Antonis Konijaris (PAOK), Janulis Larencakis (AEK), Mihalis Luncis (Lavrio), Dimitris Mavroeidis (Kolos), Vasilis Murtos, Janis Burusis (Žeđang Lajons), Lefteris Bohoridis (Aris), Hristors Salustros (Prometej), Mihalis Cairelis (Prometej), Linos Hrisikopulos (PAOK).

Grčka je već obezbedila plasman na Mundobasket, tako da poslednje četiri utakmice u Grupi L neće imati takmičarski značaj za Helene.

Poslednjeg dana novembra Grci će ugostiti Nemačku u Patri, a 3. decembra gostuju Srbiji u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke