Burno u Hrvatskoj - Cedeviti i Zadru prete izbacivanjem iz domaćeg prvenstva!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.04.2016.
10:33
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Odluka FIBA o suspeniji 14 nacionalnih timova sa Evrbasketa 2017 izazvala je velike potrese i u Hrvatskoj.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS

Povezane vesti

Kao posledica ovakve odluke, došlo je do sukoba na relaciji Hrvatski košarkaški savez - Cedevita i Zadar, s obzirom da ova dva kluba ne odustaju od podrške Evroliginom konceptu i ne prihvataju da nastupaju u FIBA Ligi šampiona.

Zbog toga je predsednik HKS Ivan Šuker oštro reagovao i zapretio Cedeviti i Zadru da će koliko sutra biti suspendovani iz šampionata Hrvatske!

''Ne odustanu li od podrške Evroligi, moraćemo da ih suspendujemo, jer moramo da štitimo interes hrvatske košarke. Meni su reprezentacija i nacionalno prvenstvo svetinja.

A ako neko misli da mu je budućnost u ABA ligi, neka u njoj igra, ali mi kao savez moramo se držati onoga što nalaže FIBA. Koliko u tome ima korektnosti, o tome ne želim govoriti'',
izjavio je Šuker, a prenosi zagrebački ''Večernji list''.

Usledila je i reakcija prvog čoveka Cedevite Mladena Vebera, koji ne odustaje od podrške Evroligi, i po cenu suspenzije iz hrvatskog prvenstva!

''Stojimo iza svoje odluke da ćemo igrati u Evroliginom Evrokupu, a ako nas zbog toga HKS želi da izbaci iz hrvatskog prvenstva, neka to i učini.

Možda je to nekome i u interesu.

No, i za to postoji pravni lek i odmah ćemo se sudski žaliti, jer ne znam na osnovu čega nas oni imaju pravo izbaciti kada se nismo ogrešili ni o jedno slovo pravila, a i sve obaveze uredno plaćamo''
, objasnio je Veber.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gosfkcz
Monday, 18.04.2016
12:01

Isto kao i kod nas. Cibonini ljudi vode savez a cibona je trenutno u rasulu pa su se setili reprezentacije.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 18.04.2016
11:50

Ne znam zasto se savezi pojedinacno brinu, ako FIBA ostane dosledna i izbaci Spaniju, Srbiju, Litvaniju i ostale reprezentacije koje iole nesto znace sa svojih takmicenja, sta ce onda tu svaka od tih reprezentacija pojedinacno? Ili bi Hrvati mozda da ostanu upamceni kao osvajaci bronze na 'krnjem' EP? Suspendovani savezi bi sada trebalo da se dogovore, pa da ili svi suspenduju klubove koji podrzavaju EL ili da podrze te klubove.

avatar
Monday, 18.04.2016
11:05

Tako je, Evroligin koncept, koncept EL kao organizacije, ne kao takmicenja. Koga zanima, neka danas gleda SOS kos od 23:10 h, bice i sokantnih vesti!

avatar
Sin Dragan
Monday, 18.04.2016
11:28

Ko jos veruje tom navijacu partizana koji se krije iza poziva novinara. Uzmite kokice i mastajte da Zvezda ostane bez Evrolige samo nemojte posle da se razocarate. Prevelika ocekivanja donose i veliko razocarenje. Narocito ako su ta ocekivanja nerealna. :)

avatar
Monday, 18.04.2016
12:39

Taj novinar je najpozvaniji u Srbiji da prica o kosarci. Ko jos veruje navijacu zvezde koji navija za fmp i koji se krije iza nebojse covica?

avatar
Monday, 18.04.2016
12:29

Taj novinar je najpozvaniji u Srbiji da prica o kosarci. Ko jos veruje navijacu zvezde koji navija za fmp i koji se krije iza apostola istine i postenja otelotvorenom u Svetom coRkiju od Gracanice? :-D:-D:-D