Bura u Hrvatskoj posle novog košarkaškog debakla - Aca Petrović vs Dino Rađa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.03.2019.
12:02
Izvor: Sportske.net, index.hr

Nekadašnji selektor oštro kritikovao prvog čoveka Stručnog saveta HKS, koji mu je istom žestinom uzvratio.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Rezultatska kriza reprezentacije Hrvatske postala je još teža posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Hrvate nećemo gledati u Kini, ali veliko je pitanje hoće li se naći i na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju. Da bi se tamo plasirali, treba prvo da dobiju specijalnu pozivnicu za učešće u kvalifikacijama, a onda da protiv veoma jakih protivnika na kvalifikacionom turniru osvoje prvo mesto i izbore plasman na OI.

Posle najnovijeg neuspeha reagovao je nekadašnji selektor reprezetacije Hrvatske, a sada Brazila, Aleksandar Petrović, koji kao najodgovornijeg za trenutno stanje hrvatske reprezentativne košarke vidi Dina Rađu, aktuelnog predsednika Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza.

''Stručni savet kao takav ne postoji. Postoji samo predsednik Stručnog saveta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Radi se o Dinu Rađi.

Tri poslednje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri, nakon što je prethodno 10 godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja.

Red, rad i disciplina, to je govorio Rađa. Taj isti Rađa koji se 1998. za kvalifikaconu utakmicu u Slavonskom Brodu pripremao tako što je spavao u hotelu s pet zvezdica u Zagrebu te svaki dan autom išao na trening. Je li to red rad i disciplina?'', upitao je Petrović, a prenosi ''Index''.

Nije se dugo čekalo na Rađin odgovor. Uzvratio mu je istom merom, možda i još oštrije...

''S takvim likom ne pada mi na pamet se obračunavati preko novina. O mojim referencama govoriće netko poput Ace?

Znam tačno šta njemu smeta i zašto je rekao to što je rekao. U leto 2017., kad smo doživeli debakl protiv Rusije u osmini finala, on je bio selektor. Celo leto su mu treninzi trajali 45 minuta maksimalno. Bila je to katastrofa. Napao sam ga zbog toga pred svedocima i jasno mi je da mu to nije bilo drago čuti. Ali da neko poput Ace priča o mojim referencama...

Šta on zna šta je bilo 1998.? Šta on zna što sam ja radio i gde sam ja tada bio? Stvarno mi se ne da s njim polemisati preko medija'', poručio je Rađa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke