Bum, Minesota "žrtvovala" Viginsa i dobila ogromno pojačanje!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.02.2020.
19:25
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno prvi pik sa drafta više nije član Timbervulvsa.

AP Photo/Alex Gallardo
AP Photo/Alex Gallardo

Povezane vesti

Biran je bio Endru Vigins 2014. godine kao prvi pik na draftu, Minesota ga je dovela i imalu su zaista velika očekivanja.

Imao je sjajnu ruki sezonu, proglašen je i za najboljeg novajliju godine, ali jednostavno u prethodnih pet godina nije uspeo da povede ekipu Timbervulvsa ka nekom višem cilju.

Plej-of su igrali kada su u svojim redovima imali Džimija Batlera, koji ih je otvoreno kritikovao i rekao im da nemaju ni mentalitet ni kvalitet za doigravanje ili nešto više od toga, ubrzo su ga se rešili, samo da bi doživeli strmoglav pad.

Vezali su čak 13 poraza u NBA ligi, pretposlednji su na Zapadu nakon 50 odigranih mečeva sa skorom 15-35 i rešili su da promene stvari.

Izgleda da su pred ovom franšizom bolji dani, jer su, kako javlja Adrijan Vojnarovski, dogovorili veliki trejd sa Golden Stejt Voriorsima.

Naime, novi košarkaš Minesote postaće bivši igrač Lejkersa i Bruklin Netsa D'Anđelo Rasel!

Dogovoren je trejd sa "Ratnicima" iz San Franciska, put Mineapolisa kreće Rasel, zajedno sa Džejkobom Evansom i Omarijem Spelmanom.

Golden Stejt je dobio pomenutog Endrua Viginsa, kao i zaštićenog pika prve runde za draft 2021. godine (treće mesto) i pika druge runde za draft 2022. godine.

Još jedan veliki trejd u poslednjim trenucima "prelaznog roka", šta se još danas dešavalo pročitajte OVDE i OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina_11303
Thursday, 06.02.2020
20:44

Ameri za ovakav razvoj situacije imaju mnogo gotivnu izreku:"How the mighty have fallen". Brze je oronuo Golden Stejt u kosarci nego junajted u fudbalu, a to nije bilo lako postici.

avatar
Steph22
Friday, 07.02.2020
01:27

Znaju iz GSW šta rade sigurno. Jure 1. pika, Vigins će biti tu ovu sezonu ali će vjerovatno da ga trejduju na ljeto. Mada ko zna...

avatar
Steph22
Saturday, 08.02.2020
12:22

Vidjećemo kakav će Klej biti, on nije igrač koji se oslanja na fizikalije nego isključivo na šut, ne bi trebalo da mu povreda na to utiče, relativno je mlad.

avatar
Carina_11303
Friday, 07.02.2020
18:04

Klej nece biti isti. Drejmond je vec sada dobrano propao, videcemo koliko ce moci Kari. To su igraci koji uzimaju najveci deo seleri kepa. Koga mogu da dovedu da ih ojaca?

avatar
yboyka525
Thursday, 06.02.2020
20:37

GS prosao vrhunski, sam Vigins je odlican tip za njih a kamo li plus pik. Minesota stvarno ne poseduje nesto, dzaba im igraci, ne znam sta Tauns vise gubi vreme kod njih. Voleo bih da ga vidim u Dalasu, uz još npr Lua Viliamsa :D mada ne sumnjam da ce se Dalas dodatno ojacati, oni su onaj tim koji ima nesto.