''BUM'' - Budućnost smenila trenera!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.10.2019.
11:12
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Nepunih nedelju dana posle velike pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu...

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO

Povezane vesti

Kako se u sportu sve vrlo brzo okrene...

Proteklog vikenda ekipa Budućnosti, predvođena trenerom Slobodanom Subotićem, sjajno je odigrala protiv Crvene zvezde u Beogradu i ostvarila veliki trijumf u drugom kolu ABA lige.

Izgledalo je tada da je Subotić uspeo da stabilizuje ekipu i da će ovaj trijumf dati Podgoričanima mnogo više samopouzdanja u nastavku sezone, ali odmah zatim usledio je iznenađujući poraz od poljske Arke u ''Morači'', treći uzastopni u Evrokupu.

To je bila kap koja je prelila čašu, pa je danas Slobodan Subotić smenjen sa mesta trenera Budućnosti!

''Ovim putem obaveštavamo javnost da smo prethodne večeri, na sastanku otvoreno razgovarali o trenutnoj situaciji sa trenerom Slobodanom Subotićem i zajednički doneli odluku o sporazumnom raskidu.

Imajući u vidu da i Upravni odbor i trener Subotić dele zajednički stav da je ekipi potrebna promena koja će vratiti klub na pobednički kolosjek i nastavak sezone Evrokupa, složili smo se da je u ovom trenutku sporazumni raskid najbolje rešenje.

Sa Slobodanom Subotićem, kao trenerom i kao čovekom je bilo divno sarađivati. Zahvaljujemo mu na korektnom odnosu i pogledima na novonastalu situaciju u klubu.

Budućnost Voli neće zaboraviti sjajnu pobjedu u Beogradu protiv Crvene zvezde. Hvala mu što je ovom odlukom pokazao da deli naš stav da je klub i njegov interes ispred svih nas kao pojedinaca'', navodi se u saopštenju UO Budućnosti.

Tim povodom oglasio se i Slobodan Subotić.

''U ovom trenutku, zbog loših rezultata na početku sezone u Super Kupu i Evrokupu, smatram da je potrebna promena, kao dodatni snažan impuls igračima.

Delim mišljenje i stavove Upravnog odbora da klubu treba promena da bi u pravom smeru krenuo dalje ka ostvarenju planova zacrtanih na početku sezone.

Zahvaljujem se stručnom štabu i Upravi Budućnost Volija, posebno predsedniku Draganu Bokanu sa kojim sam odlično sarađivao.

Raskidamo saradnju na veoma korektan način, u potpunosti deleći zajedničke stavove. KK Budućnost Voliju želim sve najbolje u ovoj i budućim sezonama'', poručio je Subotić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke