''BUM'' - Budućnost dovela bivšeg Zvezdinog kapitena!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.10.2020.
14:06
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Veliko pojačanje za Podgoričane!

Pedja Milosavljevic/Starsportphoto ©
Pedja Milosavljevic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Samo dan pošto je potvrđen dolazak nekadašnje Zvezdine nade Marka Tejića u filijalu Budućnosti, ekipu Studentskog centra, stigla je još ''bombastičnija'' vest iz Podgorice!

Budućnost je zvanično potvrdila da je angažovala nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Luku Mitrovića!

Dvadesetsedmogodišnji krilni centar doveden je kao konkurencija Danilu Nikoliću, a posle povrede Alekse Ilića, pa će Podgoričani u nastavku sezone ponovo imati dvojicu kvalitetnih igrača na toj poziciji.

''Karijeru je počeo u Hemofarmu iz Vršca za koji je nastupao dve sezone. Iz Hemofarma je prešao u Crvenu Zvezdu za koju je nastupao od 2012. do 2017. godine.

U sezoni 2017/18 prešao je u Brose Basket koji je tada trenirao Andrea Trinkijeri. U januaru 2019. godine je potpisao za Mursiju do kraja sezone. Sezonu 2019/20 je takođe proveo u Španiji ali u drugom klubu – Baksi Manresa.

U Manresi je postizao 8.4 poena uz 3.9 skokova i 1.9 asistencija. Nakon pauze uzrokovane koronom, Mitrović je potpisao za Hapoel Jerusalim za kraj sezone u Izraelskoj ligi.

Na NBA draftu 2015. godine je izabran sa 60. mesta od strane Filadelfije. Osvojio je 3 titule ABA Lige, 3 puta je bio šampion Srbije i 4 puta Kup Srbije''
, navodi se u Mitrovićevom predstavljanju na zvaničnom sajtu Budućnosti.
-
Baner
-
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Luka Mitrović, dvadesetsedmogodišnji krilni centar, novi je košarkaš Budućnost Volija. Luka Mitrović je rođen u Novom Sadu a visok je 204cm. Karijeru je počeo u Hemofarmu iz Vršca za koji je nastupao dvije sezone. Iz Hemofarma je prešao u Crvenu Zvezdu za koju je nastupao od 2012. do 2017. godine. U sezoni 2017/18 prešao je u Brose Basket koji je tada trenirao Andrea Trinkijeri. U januaru 2019. godine je potpisao za Mursiju do kraja sezone. Sezonu 2019/20 je takođe proveo u Španiji ali u drugom klubu – Baksi Manresa. U Manresi je postizao 8.4 poena uz 3.9 skokova i 1.9 asistencija. Nakon pauze uzrokovane koronom, Mitrović je potpisao za Hapoel Jerusalim za kraj sezone u Izraelskoj ligi. Na NBA draftu 2015. godine je izabran sa 60. mjesta od strane Filadelfije. Osvojio je 3 titule ABA Lige, 3 puta je bio šampion Srbije i 4 puta Kup Srbije. #ajmoplavobijeli

Објава коју дели KK Budućnost VOLI (@buducnostvoli) дана

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke