"Bugijeva" luda noć, 50 hiljada, 55 koševa, isključen i ostao na terenu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 21.12.2016.
09:33
Izvor: Sportske.net

Sve što se dogodilo Kazinsu izaziva nevericu, jednostavno, tip je jedinstven u svetu košarke. Jokić se loše proveo u Holivudu...

BETA/AP Photo/Rich Pedroncelli
BETA/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Hladan tuš za Denver u Los Anđelesu. Iako bez Blejka Grifina, Klipersi su bez problema dobili utakmicu u  predvodio ih je Redik sa 27 poena, Kris Pol je uz 16 koševa, imao čak 15 asistencija.

Videli smo i slabog Jokića po njegovim skorašnjim standardima, igrao je 20 minuta, ubacio 9 poena i imao 6 skokova.

Klipsi su bili na +29 u trećoj četvrtini, posle su igrale rezerve.

Juta ništa nije mogla Voriorsima, Golden Stejt im je očitao lekciju spustivši ih na 74 poena. Kari je ubacio 25 poena, koliko i cela startna petorka Jute zajedno, nije ni čudo što je ovo najgori poraz "Džezera" u sezoni. Njima Voriorsi ne leže, posle prve četvrtine u kojoj su i jedni i drugi promašivali, Golden Stejt je zaigrao na svom nivou, pa je sve brzo bilo gotovo.

Boston ređa pobede, slavili su u Memfisu, a odbrana "Grizlija" nije rešila rebus zvani Ajsija Tomas. Dao im je 44 poena, najviše u karijeri. U drugom poluvremenu i produžetku sjajni bek je ubacio 36 poena, njegov tim je stigao -17 i na kraju odneo pobedu iz Tenesija. Oba tima imala su šansu za pobedu u regularnom delu, Gasil je promašio na jednoj, Al Horford u poslednjoj sekundi na drugoj strani.

Produžetak i u Milvokiju, Klivlend je na krilima Lebrona Džejmsa odneo pobedu. "Kralj Džejms" je ubacio 34 poena, imao 12 skokova i 7 asistencija, parirao mu je Antotokumpo sa 25 poena i 13 skokova.

Na kraju, Džejms je u produžetku pogodio ključnu trojku i pokopao nade Baksa. Inače Milvoki je serijom 7:0 u regularnom delu u finišu izborio produžetak, ali je šampion na teži način ipak stigao do trijumfa.

Toronto je prema očekivanju dobio Bruklin, Lovri je ubacio 23 poena za Kanađane kojima je pomoglo to što su Netsi bili bez prvog strelca Bruka Lopeza. Bojan Bogdanović je dao 5 poena za goste koji su i zaboravili kad su poslednji put dobili van Njujorka. Oni imaju skor 1-13 van svoje dvorane.

Derbi Teksasa pripao je San Antoniju. Zadržali su Hjuston na 100 poena. Harden je brojao do 31, ali znalo se i pre meča, u utakmici na relativno mali broj koševa, Sparsi imaju prednost. Doduše, to izgleda lepo kada se kaže, ali je Pati Mils doneo pobedu trojkom 12 sekundi pre kraja. Posle je Gordon promašio trojku, ali su Roketsi imali još jednu šansu, kada je Manu Đinobili promašio dva bacanja. Harden nije pogodio sa sirenom pa je pobeda otišla u San Antonio. Kavi Leonard je ubacio 21 poen za goste, Oldridž 17, uz 10 skokova.

Njujork je tukao Indijanu uz 35 poena Mela Entonija, videli smo preokret u MSG, prvi put ove sezone Niksi su dobili, iako su gubili posle tri četvrtine. Pelikansi su uz 31 poen i 16 skokova Entonija Dejvisa slavili u Filadelfiji, Lejkersi su odigrali odlično u Severnoj Karolini, ali je Kemba Voker bio nezaustavljiv. Ubacio je 28 poena, imao 10 asistencija i 8 skokova.

Iako su gosti pogodili 12 od 18 trojki u prvom poluvremenu i bili na +14, Šarlot je žestoko uzvratio posle poluvremena i na kraju slavio. Ovo je deseti poraz Lejkersa u jedanaest mečeva.

Na Floridi dva produžetka, i sudar Vučevića i Vajtsajda. Državni derbi pripao je Orlandu, Crnogorac je ubacio 26 poena i imao 12 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. Vajtsajd vodio Majami sa 32 poena, 15 skokova i 5 blokada.

Trajalo je 58 minuta, dva puta je Orlando stizao prednost rivala, imali su i četiri poena deficita u prvom produžetku i to preživeli i na kraju slavili. Tajler Džonson je dao 32 poena za Majami, najviše što je jedan rezervista Hita postigao ikada. Dragić 19 poena, Majami je koštala pobede najveća boljka slobodna bacanja. Najgori izvođači u ligi su promašili jedno ključno u finišu regularnog dela i izgubili meč.

I na kraju, junak večeri. Kazins je skoro isključen, zaradio je i kaznu, ubacio 55 poena Portlandu, pa je Sakramento slavio u poslednjoj utakmici noći.  Ludi dan za popularnog Bugija, Kingsi su ga kaznili zbog incidenta sa novinarom, Divac je pod pritiskom da ga trejduje, ali bez njega Kingsi su smešan tim. Kazins je isključen tokom meča, zbog rasprave sa klupom rivala. Bila je to druga tehnička, već je otišao u tunel, ali su sudije promenile odluku. Vratio se, ubacio dodatno bacanje, i praktično dotukao rivala.

Kazna koju je platio zbog pretnji novinaru je kako se priča 50 000 dolara.

Sakramento - Portland 126:121
LA Klipers - Denver 119:102
Golden Stejt - Juta 104:74
Memfis - Boston 109:112 pr.
Milvoki - Klivlend 108:114 pr.
Hjuston - San Antonio 100:102
Toronto - Bruklin 116:104
Njujork - Indijana 118:111
Majami - Orlando 130:136 pr.
Šarlot - LA Lejkers 117:113
Filadelfija - Nju Orleans 93:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 21.12.2016
11:32

Kako je moguce da nije dobio tehnicku za pljuvanje gume pod noge protivnickoj klupi!?

avatar
Marko 90
Thursday, 22.12.2016
00:07

jer trener protivnika na pitanje sudije , da li je namerno pljunuo gumu odgvorio ne ... samim tim postupkom trenera je tehnicka ponistena

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 22.12.2016
14:59

Samo ono talasanje ispred protivnicke klupe je dovoljno za tehnicku,gleda ga na hiljade klinca i sutra ce oni isto to da rade...