"Bugijeva" lekcija u Teksasu, ne pomaže ni Vučević...

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.03.2019.
07:23
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt dobio Hjuston, Orlando sve dalje od plej ofa, komšije odmiču...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Voriorsi su poslali poruku ne samo Hjustonu, već i ostatku lige. Posle mnogo sumnji i loših partija, šampion je dobio Roketse u Teksasu i to bez Duranta.

Kazins je odigrao jednu od najboljih partija od dolaska na Pacifik, ubacio je 27 poena, pa je niz Hjustona od devet pobeda prekinut. Golden Stejt je tako otpisao Teksašane iz borbe za prvo mesto, a i odmakao Denveru na čelu.

"Bugi" je uz 27 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija, u svom stilu je izjavio, posle čestih promena čuvara na njemu, čime se Hjuston služio noćas da mu je svejedno ko ga čuva, jer "jedan na jedan" nema premca.

Hjuston se u finišu vratio spustio na jedan posed, ali nije bilo drame, Harden je pogodio jedno bacanje, drugo namerno promašio, ali je Igodala uhvatio loptu i sačuvao pobedu gostima.

Harden je ubacio 29 poena, uz ne baš impresivan šut, imao je i 10 asistencija, a kaže da je loša odbrana u većem delu meča odlučila pobednika.

Juta je lako slavila u Feniksu, u nastavku se raspucao Donovan Mičel, ubacio je 16 od 28 poena u drugom poluvremenu. Gobert je gospodatio u reketu, uhvatio je 20 lopti, pa su Džezeri nakon mini serije poraza, došli do daha i sada su izjednačeno sa Klipersima na sedmom mestu, bezbednih 4.5 procenta u odnosu na Kingse koji su prvi ispod crte.

Majami je dobio važan meč sa Detroitom, spustili su rivala na svega 74 poena, drugo poluvreme otvorili serijom 21:0 posle toga je sve bilo rešeno. Hit je ostao osmi na Istoku, imaju dve pobede više od Orlanda.

Komšije su pale u prestonici i pored 20 poena i 14 skokova Nikole Vučevića. Naime, Orlando je izgubio veoma važan meč od Vašingtona, Tomas Brajant je ubacio 21 poen, Bredli Bil dodao 23, Vizardsi su se približili Medžiku i Šarlotu na 1.5 procenat, 3.5 kasne za Majamijem koji je prvi iznad crte. Ovo im je druga pobeda u nizu, imaju još tri meča kod kuće u narednih nedelju dana, možda je to šansa da uhvate priključak, mada od njih ne zavisi ništa.

U Juti je Vestbruk provao, svađao se sa navijačima, bes je iskalio na Bruklinu. Napravio je novi trip-dabl 31 poen, 11 asistencija, 12 skokova, ovo je njegov 26. tripl-dabl u sezoni, u asistencijama je vodeći igrač lige. Pol Džordž je dodao 25 poena, Tander je šutirao blizu 50%, bore se za četvrto mesto Zapada i prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej ofa.

Atlanta je u utakmici koja nije ništa odlučivala do vrha napunila koš Memfisa, ubacili su im čak 132 poena, Džon Kolins je dao 27, imao 12 skokova, Jang dodao 22, Atlanta je tim koji je "Grizlijima" ubacio najviše poena ove sezone.

Rezultati:

Feniks - Juta 97:114
Hjuston - Golden Stejt 104:106
Majami - Detroit 108:74
Atlanta - Memfis 132:111
Vašington - Orlando 100:90
Oklahoma - Bruklin 108:96

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke