Budućnost se razgoropadila, Igokea platila ceh

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.01.2019.
18:55
Izvor: Sportske.net

Kraj preduge serije poraza aktuelnog šampiona ABA lige.

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin

Povezane vesti

Posle čak osam uzastopnih poraza, što u ABA ligi, što u Evroligi, ekipa podgoričke Budućnosti večeras je prekinula taj neslavni niz.

U poslednjoj utakmici 14. kola ABA lige, Budućnost je pred svojim navijačima u dvorani ''Morača'' savladala Igokeu, i to veoma ubedljivo, rezultatom 96:70.

Bila je to prva pobeda Budućnosti od dolaska novog trenera Jasmina Repeše, ali nije baš sve bilo tako lako kako to konačan rezultat pokazuje.

Tokom prvog poluvremena, Igokea je, predvođena raspoloženim Zubčićem i Anđušićem pravila mnogo problema domaćima, pa je na poluvremenu imala i rezultatsku prednost - 46:43.

Ali, u nastavku se sve promenilo. Budućnost je zaigrala mnogo bolje, a kada se domaćin rezultatski odlepio, tim iz Laktaša kao da se potpuno predao. Nisu pomagale ni teške reči trenera Gagija Nikolića na tajm-autima, prednost Budućnosti je konstantno rasla i do kraja je bilo samo pitanje kojom će razlikom Podgoričani dobiti ovaj meč.

Petar Popović je sa 14 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, poen manje upisao je Suad Šehović, a kod gostiju Zubčić i Anđušić na kraju po 17 postignutih poena.

Budućnost se ovom pobedom izdvojila na trećem mestu na tabeli sa devet pobeda i pet poraza, Igokea ima ''simetričan'' učinak u odnosu na večerašnjeg rivala - pet pobeda i devet poraza.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke