Budućnost rekordom Evrolige podsetila na čudesnu utakmicu sa Partizanom! Šta se sutra crno-belima sprema?

Autor: Darko Mitrović
subota 17.11.2018.
11:40
Izvor: Sportske.net

Bilo je to finale kakvo se ni izbliza nije ponovilo, više od dve decenije posle tog meča.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti su tek u sedmom kolu Evrolige uspeli da upišu prvu pobedu, savladali su Baskoniju u Podgorici sa 99:84, ali su već prvim trijumfom ušli u istoriju Evrolige kao ekipa koja je u jednoj evroligaškoj utakmici postigla najveći broj trojki - 21.

Ova utakmica Džikićeve ekipe je starije ljubitelje košarke neodoljivo podsetila na finale Kupa SR Jugoslavije iz 1996. godine. Finalni turnir odigran je u Nikšiću, a u borbi za trofej Budućnost je savladala Partizan sa neverovatnih 126:115!

Nije bilo produžetaka, to je bio rezultat posle 40 minuta igre, a na poluvremenu su Podgoričani vodili sa 60:58!

I tada je ekipa Budućnosti fenomenalno šutirala, pogodila je čak 20 trojki iz 35 pokušaja, pa protiv takve dalekometne paljbe crno-beli nisu imali nikakve šanse.

Dragan Vukčević (36 poena), Vlado Šćepanović (31 poen) i Gavrilo Pajović (22) su predvodili tu nezaboravnu ekipu Budućnosti, sva trojica su u tom meču upisali po pet trojki.

Partizan je odlično šutirao za dva poena, ali osam trojki je bilo veoma malo u odnosu na 20 koliko su postigli Podgoričana. Berić (28), Čubrilo (22), Drobnjak (21), Brkić (15) i Vidačić (11 poena) bili su tada najistaknutiji u ekipi Partizana.

Ono što je posebno zanimljivo, to je da Budućnost posle rekordne trojkaške partije protiv Baskonije sutra igra baš protiv Partizana, pa ako njeni igrači zadrže tu šutersku formu, možda vidimo i nešto slično pomenutom meču iz 1996.

Naravno, pita se i Partizan, Trinkijeri će pokušati da nađe način da zaustavi raspucanu ekipu podgoričkog evroligaša, ali i dalje je neizvesno hoće li moći da računa na svog najboljeg igrača Radeta Zagorca koji se još oporavlja od povrede nosa.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke