Budućnost preko Cibone do deobe prvog mesta

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.12.2017.
22:55
Izvor: Sportske.net

Neizvestan meč u Zagrebu, Cibona je namučila Budućnost koja je otišla kući sa dva boda.

Buducnost VOLI
Buducnost VOLI

Povezane vesti

Budućnost se izjednačila sa Cedevitom na vrhu tabele ABA lige nakon pobede u Zagrebu protiv Cibone, bilo je danas sa 87:93.

Neizvesno je bilo u prvoj četvrtini, igralo se u mini serijama, vodili su domaći sa 4 razlike, nakon toga i gosti sa 5, završeno je 17:17.

Nošeni dobrom igrom Londrija i Ivanovića Budućnost stiče prednost u drugom kvartalu, ali se ta prednost topila kako smo se bližili kraju ovog perioda, da bi Ratkovica trojkom i Tomas dvojkom preokrenuli rezultat na stranu "vukova".

Neizvesnost se nastavila u trećoj deonici, Tomas je bio fantastičan, vezao je dve trojke, ali je Budućnost uvek imala odgovor na drugoj strani.

Gibson je bio odličan u ekipi Budućnosti na početku poslednje deonice, a kada je Ivanović pogodio novu trojku na semaforu je pisalo 64:72. Tu prednost gosti nisu ispustili do kraja utakmice, iako su domaći bili blizu u par navrata. Gibson je trojkom na 25 sekundi do kraja rešio sve dileme kada je pogodio za 82:91.

Tomas je imao 21 poen, Žorić 18, a u pobedničkoj ekipi Gordić je imao 23 poena, Gibson 19.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 31.12.2017
00:43

TABELA ABA: 1. Budućnost 12-2, 2. Cedevita 11-3!

avatar
nemam pojma
Sunday, 31.12.2017
00:01

Budućnosti i posebno Džiletu žarko želim titulu ABA lige. Za sva osporavanja odvratnih derviša. Ta navijačka skupina je KANCER KKP-a, i predlažem im da pređu da navijaju za BiH reprezentaciju, a KKP ostave na miru svojim zlim komentarima gde klubu žele sve najgore, kao i svim trenerima koji nemaju inicijale D.V.