Budućnost posle preokreta pobedila Cibonu, Goga opet blistao

Autor: Beta Beta
nedelja 17.03.2019.
21:04
Izvor: Beta

Podgoričani su večerašnjim trijumfom samo potvrdili treće mesto posle ligaškog dela sezone.

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kučelin

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras na svom terenu Cibonu sa 91:82 (26:21, 19:24, 21:23, 25:14) u 22. kolu ABA lige.

Budućnost je do trijumfa došla zahvaljujući preokretu u poslednjoj deonici u kojoj su nadoknadili zaostatak od 12 poena iz treće četvrtine.

Podgoričani su serijom 11:0 u poslednjih pet minuta susreta upisali trijumf koji im nije mnogo značio, pošto je Cedevita još ranije osigurala drugo mesto, odnosno prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Budućnost je do pobede predvodio Goga Bitadze sa 24 poena, dok je Erl Klark postigao 15.

U ekipi Cibone, koja je tokom 37 minuta bila bila bolji rival, najefikasniji je bio Marko Ljubičić sa 17 poena, dok je šest manje ubacio Josip Bilinovac.

Budućnost je regularni deo sezone završila na trećem mestu sa 16 pobeda i šest poraza, koliko ima i drugoplasirana Cedevita, ali Podgoričani imaju lošiji medjusobni skor.

Aktuelni prvak ABA lige će tako u polufinalnoj seriji regionalnog takmičenja igrati 25. marta u Zagrebu protiv Cedevite, dok će dva dana ranije Zvezda dočekati Partizan u drugom polufinalnom okršaju.

Nešto ranije večeras Igokea je sa 100:82 pobedila Zadar, dok se od 21.00 sastaju Krka i Olimpija u meču koji odlučuje koja će ekipa naredne sezone igrati u drugoj ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke