Budućnost počinje pripreme, tuga zbog Odža

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.08.2020.
10:29
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Leto prepuno neizvesnosti, ali i šokantnih i bolnih vesti.

aba-liga.com/Buducnost VOLI
aba-liga.com/Buducnost VOLI

Povezane vesti

U takvoj atmosferi ekipa podgoričke Budućnosti okupiće se danas na početku priprema za narednu sezonu, za koju još nije sigurno ni kada će početi.

Naravno, svi su još pod utiskom iznenadne smrti doskorašnjeg košarkaša Crvene zvezde Majkla Odža. U razgovoru za ''Vijesti'', sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović je priznao da je još uvek u neverici posle šokantne vesti.

''To je katastrofa. Bio je pravi div, ali u pozitivnom smislu, veoma kulturan i vaspitan momak. Bio nam je veliki sportski rival na terenu, ali je imao naše veliko poštovanje.

Znam da je Zvezda ozbiljan klub, da svi igrači rade sve moguće testove, a ovakve tragedije se i pored toga dešavaju. Nije ovo prvi put, pre su stradali drugi sportisti, ali smo Odža znali i teško nam je da pomislimo da ga više nema'', objašnjava Pajović.

Kada su u pitanju pripreme, tačan plan još uvek ne može da se napravi, pogotovo kada su u pitanju pripremni turniri, ali u Podgorici će pratiti situaciju, pa će se u hodu uklapati.

''Prvih nekoliko dana ćemo trenirati u našoj dvorani u Donjim Kokotima i u 'Verdeu', jer u 'Morači' ne možemo, a od 13. do 23. avgusta bi trebalo da budemo na Žabljaku. Dragan Apić je došao, Džastin Kobs stiže danas, a Melvin Edžim i Rašad Von 12. i 13. avgusta.

Dogovarali smo neke mečeve u Sloveniji, u planu je bio nastup i na Memorijalnom turniru 'Mirza Delibašić', kao i utakmice u Turskoj. Sada možemo samo da krenemo sa pripremama, a onda da vidimo u koje zemlje će moći nesmetano da se uđe. Sve se vrti oko korone'', ističe Pajović.

Ovog leta Budućnost je angažovala Rašada Vona iz Igokee, Edžima iz Unikahe i Dragana Apića iz San Pablo Burgosa. Očekuje se bar još jedno pojačanje u igračkom kadru, ali i u stručnom štabu, prenose ''Vijesti''.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke