Budućnost nije nepobediva, poraz u Zadru!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.12.2017.
19:45
Izvor: Sportske.net

Odlični Zadar u poslednjih mesec dana nastavlja sa dobrim rezultatima, danas su uspeli da savladaju prvoplasiranu ekipu ABA lige.

ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin
ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

Trenutno prvoplasirana ekipa ABA lige, ekipe Budućnosti, danas je doživela drugi poraz u ABA ligi pošto je izgubila od Zadra na gostujućem terenu rezultatom 78:69.

Nakon lošeg starta, Zadar je uspeo da dostigne sredinu tabele i možda je kandidat za fajnal nakon četiri pobede u poslednjih pet kola ABA lige.

Budućnost je bolje krenula u ovaj meč, ali je Zadar uspeo da sustigne prednost Podgoričana i da do kraja prvog dela igre i da vodi sa 17:15.

Druga četvrtina je u potpunosti pripala Zadranima koji su imalii +13 u jednom trenutku, ali se njihova prednost topila vremenom i u potpunosti istopila sredinom treće četvrtine kada je Budućnost uspela da dođe i do 6 poena prednosti.

Mnogi su mislili da su gosti tada prelomili meč, ali se domaći nisu dali.

Vuković je bio odličan u tim trenucima, preuzeo je odgovornost na sebe i nakon njegove trojke Zadar je ponovo prešao u prednost koju nije ispuštao do kraja ove utakmice. Možda i ključnu trojku koja je prelomila meč dao je Ivanov na 2:29 do kraja za 71:62, a na minut do kraja Vuković je pogodio novu trojku kojom je rešio pitanje pobednika.

Džoš Bostik je imao 20 poena, Vuković 19 kod domaćina, a kod gostiju Gibson je imao 21, a Gordić 11, a svi ostali su podbacili.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke