Budućnost NBA lige - "Biće bolji od LeBrona, možda i od Džordana"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 17.09.2018.
00:00
Izvor: Sportske.net

Košarkaša LA Lejkersa pojedini smatraju i najboljim svih vremena, ali za svojevremeno jednog od najboljih plejmejkera lige, "Kralj" nije ni blizu Džordanu, dok bi jedan momak mogao da sustigne i "njegovo vazdušno visočanstvo".

Screenshot - youtube
Screenshot - youtube

Povezane vesti

LeBron Džejms je definitivno najbolji igrač današnjice, popularni "Kralj" ima tri prstena u svojoj arhivi, svaki put je bio i MVP velikog finala, a u četiri navrata je bio i najkorisniji igrač lige.

Ovog leta je odlučio da po prvi put u karijeri zaigra na Zapadu, pojačao je LA Lejkerse, ovoga puta nema superstarove na svojoj strani, sa nekolicinom veterana i talentovanim igračima poput Kuzme, Ingrama i Bola, pokušaće da se izbori za još jedno NBA finale. Podsetimo da od prelaska u Majami 2010. godine nije propustio priliku da zaigra u samoj završnici plej-ofa.

Ipak, bivši košarkaš Timbervulvsa, Nju Džersi Netsa, Finiks Sansas, Njujork Niksa i Boston Seltiksa Stefon Marberi, smatra da LeBron nije ni blizu Majklu Džordanu, ali veruje da će u NBA uskoro stići momak, koji bi mogao da pokori i Em Džeja.

Prema mišljenju Marberija, talentovani Zajon Vilijamson će jednog dana stati rame uz rame sa Džordanom, a bivši NBA košarkaš veruje i da će mladi košarkaš Djuka biti daleko bolji od LeBrona Džejmsa.

"Razlog iz kojeg ne mogu da kažem da je LeBron najbolji košarkaš je to što ne može da šutira. Samo Zajon Vilijamson ima priliku da bude bolji od Majkla Džordana. Zajon će uništiti čitav košarkaški svet. Daleko je bolji od LeBrona, nisu ni blizu", izjavio je Marberi.


Pomenuti Vilijamson nastupa na poziciji "trojke", poput LeBrona. Visok je 201cm i težak 129 kilograma, te je sasvim jasno da je u pitanju veoma snažan košarkaš.

Ima svega 18 godina i nakon srednje škole, gde se košarkaši razvijao u Spartanburgu u Južnoj Karolini, početkom godine je prešao na čuveni Djuk, gde 39. sezonu zaredom na klupi sedi legendarni Majk Kšiževski.

Skauti brojnih koledža ocenili su ga sa maksimalnih pet zvezdica, a pred sjajnih fizikalija krase ga i neverovatno dobra kontrola lopte, mogućnost da pokrije gotovo sve pozicije u odbrani, dobar je bloker i skakač.

Zbog fizičkog izgleda porede ga sa Čarslom Barklijem i Lerijem Džonsonom, Durent je izjavo je da se takav atleta rađa samo jednom u generaciji i da je Vilijamson "čudo prirode".

Najveća mana mu je šut za tri poena, posebno zbog njegove mehanike šuta, a kao kompletnog igrača najčešće ga porede upravo sa LeBronom Džejmsom, ali i sa novim košarkašem Pelikansa Džulijosom Rendlom, koji još nije ispunio svoj potencijal u NBA ligi.

Prate ga i fantastične brojke, kao "frešmen" je beležio u proseku 24,4 poena, 9,4 skokova, 3,3 ukradene lopte, tri blokade po meču, kao i 2,8 asistencija.

Do druge godine u srednjoj školi stekao je visinu od 198cm, a prosečno je beležio dabl dabl učinak, 28,3 poena, 10,4 skokova, uz 2,5 asistencije po nastupu.

Brojke su rasle iz godine u godinu, kao junior je beležio 36,8 poena i 13 skokova po utakmici u finalnoj utakmici za državno prvenstvo upisao je 51 poen.

Kao senior je beležio 36,4 poena po meču, uz 11,4 skokova, a osvojio je i treću državnu titulu.

Na debiju za Djuk u predsezoni, postigao je 29 poena, upisao i 13 skokova, a trojke je šutirao 3/4, što je dokaz da je popravio i svoju najveću boljku.



Nema sumnje da je pred ovim momkom blistava budućnost, a treba dodati i da je specifično to što je levak.

Krase ga naravno i atraktivna zakucavanja, kompilacije njegovih iživljavanja na obručevima kruže internetom, a videćemo da li će se reči Stefona Marberija obistiniti i da li će Zajon Vilijamson biti zaista bolji od LeBrona Džejmsa, a kako reče Marberi, možda i od Majkla Džordana.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Monday, 17.09.2018
17:40

Podseca na Barklija i na Zek Rendolfa fizicki ali nzm da li ce imati njihovu inteligenciju

avatar
nemam pojma
Monday, 17.09.2018
12:15

Ovaj dečko je samo izrazito fizički nadmoćan spram svoje generacije. Izgledaju svi ostali kao deca spram njega. Izgleda kao tip sklon gojenju i prekomernoj težini i to bi uz igru moglo da donese i brojne povrede, posebno kolena.

avatar
Marco Popovich
Monday, 17.09.2018
17:38

Osmak protiv igraca iz treceg razreda bukvalno :D

avatar
djan_franko
Monday, 17.09.2018
11:55

Mozda pobedi u zakucavanju jednog dana...
Smesno je porediti klinca sa ovim legendama.

avatar
bagra
Monday, 17.09.2018
09:48

Iiiii, o ovom klincu se prica vec tri godine.

avatar
Nerealno realan
Monday, 17.09.2018
08:04

Klasicna fizikalija! Ni malo kosarkaske lucidnosti.. Nece ovaj biti ni blizu Dzejmsu, a kamoli Dzordanu!

avatar
BatiGol
Monday, 17.09.2018
07:44

Jos 100 godina se nece roditi neko kao njegovo letece visocansto, tako da mozda ce biti dobar al sigurno nece biti bolji od Dzordana.

avatar
Red blood
Monday, 17.09.2018
06:46

Pretesko je danas stavljati na ledja nekom etiketu naslednika LBJ,a pogotovo MJ-a..Impresivne su brojke ovog klinca,ali ipak je dalek put od zvezde koledza do zvezde NBA.U svakom slucaju,decku svaku srecu u nastavku karijere..

avatar
Blackmamba24
Monday, 17.09.2018
01:13

Ocigledno odbrana kod njih se ne uci...

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 17.09.2018
17:01

Jeste,ne uci se,pa onda dodje treca ekipa na SP i u finalu dobiju 40 razlike ko god da im zapadne,sta bi bilo da dovedu najbolje i da igraju odbranu? U finalu 282:45?