Bruks: "Naučene smo, euforije ima"

Autor: Beta Beta
sreda 26.06.2019.
23:13
Izvor: Beta

Srpske košarkašice u euforiji pred EP.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks rekla je danas da je ekipa spremna i da jedva čeka početak Evropskog pvenstva, kao i da ne bi trebalo da bude treme.

"Euforije ima, treme ne treba da bude… Može samo ona pozitivna, koja bi trebalo da nam bude dodatni motiv da dobro otvorimo EP. Vredno i naporno smo radile od prvog dana, smatram da smo spremne da izađemo i ostavimo srce na terenu. Naučene smo da idemo od prve utakmice, tako se i pripremamo", rekla je Bruks za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo za žene u Srbiji i Letoniji počeće sutra, a srpsku selekciju sutra očekuje duel s Belorusijom. Dan kasnije ekipa Marine Maljković igraće protiv Rusije, a 30. juna protiv Belgije.

"Iz svakog šešira na žrebu, izvukli smo, kad se gledaju uspesi tih timova, najteže protivnike. Tako smo se i pripremale ova dva meseca. Prvi rival je Belorusija, najviše vremena smo imali da se za njih pripremimo. Naša brzina i naš način igre bi trebalo protiv njih da nam bude prednost. Našu energiju ne može svako da isprati, tako da, ako to bude na vrhunskom nivou, ne sumnjam da će sve proći dobro. Nas duh uvek krasi, sve što je van terena treba da se prenese na teren i tu neće biti problema", rekla je Bruks.

Njena saigračica Sonja Petrović takodje ističe da ekipa jedva čeka početak EP.

"Mislim da su nas tokom priprema sačuvali i sklonili od reflektora, da bismo bile maksimalno fokusirane na treninge i dešavanja u ekipi. Sa te strane smo odradile odličan posao, od stručnog štaba do nas koje smo se trudile da na najbolji način odradimo pripreme. Bez obzira na javnost, mi prve uvek imamo velika očekivanja. Idemo na pobedu, tako smo vaspitane, mentalitet nam je takav", rekla je Petrović.

Ona je dodala da je najbitnije da ekipu ne ponesu emocije, s obzirom na to da će mečeve Evropskog prvenstva igrati na domaćem terenu.

"Ovo je šampionat pred Olimpijske igre, to su uvek najjača prvenstva. Svima je cilj da se plasiraju na OI, i kod nas to je izazov, da probamo da izborimo još jedne kvalifikacije za OI. Ovo će biti jedno od jačih EP, nikad izjednačenije. Mislim da će se osam ekipa na krv i nož boriti za šest mesta koje vode u kvalifikacije za Tokio", rekla je Petrovićeva.

I ona se osvrnula na meč protiv Belorusije.

"Od žreba smo sve isticale da nismo imale sreće, ne vredi nam ništa da kukamo, više smo se okrenule radu. Možda ljudima koji više prate košarku Belgija i Belorusija ne zvuče impozantno. Za nas je prioritet prva utakmica, da se probije led, da se na najbolji način prikažemo na premijeri pred našom publikom, a onda verujem da će sve biti lakše", rekla je ona.

Srbija će sve mečeve grupne faze igrati od 20.30 u Zrenjaninu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke